Arriba el Carnaval amb diversió i transgressió

d72b92e7a132ff40fb2049dc48920977

Tots els actes -música, ball, berenars, rua, lliurament de premis i enterrament de la sardina- són alguns dels actes on gaudir de la festa de la disbauxa a Cerdanyola

Ja ho diu la dita popular “Per Carnaval, tot s’hi val”. I Cerdanyola ho tornarà a demostrar durant un dies que tenen la burla i la crítica com a plat fort de la festa. A partir de demà dijous el Carnaval envairà Cerdanyola amb festes de disfresses, activitats tradicionals i disbauxa a tota la ciutat.

 
8 de febrer: Arribada del rei Carnestoltes
Com en edicions anteriors, l’arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes tindrà lloc a la plaça de l’Abat Oliba (dijous, 17 hores), on hi haurà música amb la Coloraines Band, pa, brou i botifarra d’ou.

9 de febrer: Berenar de Carnaval

El divendres 9 de febrer la plaça de l’Abat Oliba tornarà a acollir una festa amb el grup d’animació infantil Set de so i un berenar popular -coca i xocolata calenta-per a tots els públics.

9 de febrer: Carnaval al mercat de Serraperera

Aquest any, el Mercat Municipal de Serraperera farà, el divendres 9 de febrer a la tarda, un sorteig de 8 jocs de taula entre els nens i les nenes que vagin al mercat disfressats. No cal apuntar-s’hi, només heu d’anar al mercat la mateixa tarda i agafar el número per participar-hi. També hi haurà un premi de vals de compra per a la millor disfressa individual adulta i comparsa.

10 de febrer: Carnaval al mercat de Fontetes

D’altra banda, el Mercat Municipal de Fontetes realitzarà dissabte 10 de febrer al matí un concurs de disfresses obert a qui vulgui participar. Hi haurà dos premis (250 i 150 euros) per a les dues millors comparses, dos més (100 i 75 euros) per a les dues millors disfresses de persones adultes i un obsequi per a tots els nens i nenes que vagin al mercat disfressats. A més, durant el matí hi haurà diferents activitats de maquillatge.

10 de febrer: una rua de Carnaval per lluir les millors disfresses

 La rua pels carrers de la ciutat (veure imatge central) serà la gran protagonista de dissabte a partir de les 17 hores, malgrat que una hora abans ja començarà la concentració dels participants al punt on es donarà el tret de sortida a la desfilada més transgressora de l’any. La rua sortirà des de l’avinguda d’Espanya cantonada amb l’avinguda de Roma, girarà pel carrer de Francolí, després seguirà pel passeig de Cordelles, passarà pel carrer de Francesc Layret i avinguda de Catalunya i enfilarà l’avinguda de la Primavera per arribar al Parc del Turonet.

Afectacions al trànsit
La celebració de la Rua de Carnaval pels carrers de la ciutat afectarà al trànsit rodat d’alguns carrers. Entre les 15:30h i les 17:30h el trànsit estarà tallat a l’avinguda de Roma des de la plaça dels Enamorats fins a l’avinguda d’Espanya. A partir de les 17h, s’aniran fent talls progressius del trànsit dels carrers per on passa la rua i els encreuaments corresponents. A més, a alguns dels trams del recorregut de la rua es restringiran les zones d’aparcament des de les 9h fins que hagin acabat de passar totes les comparses. Les zones afectades seran degudament senyalitzades.

Festa i lliurament de premis al Parc del Turonet

La festa acabarà amb el ball de Carnaval a càrrec de l’orquestra ‘La Montercarlo’ i el lliurament dels premis del concurs de disfresses. Aquest any, a banda de participar com a comparsa també es podrà fer a la categoria de parelles i individual. Els premis seran 1r, 2r i 3r premi de comparses, dues ‘mencions especials’ del jurat, premi a millor disfressa de parella i premi a la millor disfressa individual.

14 de febrer: Enterrament de la sardina

L’enterrament de la sardina, el dimecres 14 de febrer, marcarà el final del Carnaval. A partir de les 12 hores s’instal·larà la capella ardent del Rei Carnestoltes al davant de l’Ajuntament. I per la tarda, una xaranga acompanyarà el recorregut del fèretre fins a l’Ateneu, on se celebrarà l’acte fúnebre d’enterrament de la sardina amb la crema del taüt i l’actuació de diferents entitats locals. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?