Arrenca el repte esportiu i solidari de la Som Vallès Trail

WhatsApp Image 2024-03-04 at 14.27.50

El 5 d’octubre és una data marcada en vermell a l’agenda local i comarcal. Aquell dia tindrà lloc la primera edició de Som Vallès Trail, la caminada solidària per equips i per relleus més gran del Vallès Occidental en la lluita contra el càncer. La proposta -organitzada pel CEM Cerdanyola amb la col·laboració i el suport de les entitats i els ajuntaments de la comarca en benefici de la Fundació Oncolliga- ha obert inscripcions a somvallestrail.cat i actualment ja compta amb dos equips participants.

Som Vallès Trail és un repte esportiu i solidari que consisteix en caminar, majoritàriament per pistes i camins, 68 km en equips de 6 persones, amb la possibilitat de fer relleus, seguint una ruta circular pel Vallès Occidental, amb sortida i arribada a Cerdanyola del Vallès, passant per 8 municipis més (Ripollet, Barberà del Vallès, Sabadell, Castellar, Matadepera, Terrassa, Sant Quirze, Sant Cugat ) i havent-se de realitzar en un màxim de 16 hores amb un total de vuit avituallaments. “És una proposta que ens omple d’orgull. El 5 d’octubre ha de ser un dia inoblidable”, recordaven des del CEM a la presentació oficial a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central. “Som un club jove que en 12 anys hem crescut molt i ara ja som més de 600 socis”, recordava el president del CEM, Enric Del Amo. “Fem moltes activitats i no és la primera solidària que fem, però ens faltava una pota gran com aquesta. Volem que tota la gent de la comarca s’enganxi”, apuntava. Per la seva banda, el regidor d’Esports, Óscar Pons, remarcava que el projecte parla per si sol: “Estem superorgullosos del CEM i dels ciutadans que s’han implicat”.

La del 5 d’octubre serà una jornada festiva, solidària i no competitiva, en la qual els participants s’ho passaran bé i gaudiran superant, en equip, un gran repte social, personal i esportiu. A més, la caminada serà inclusiva perquè les persones que tenen una discapacitat hi participin. L’objectiu és recaptar el màxim de fons per a la lluita contra el càncer, que aniran destinats íntegrament a la Fundació Oncolliga, que té per missió ajudar al benestar i la qualitat de vida dels malalts oncològics i les seves famílies. Cada equip participant haurà d’aconseguir un donatiu mínim de 600 euros -a més de la inscripció per cada participant que és de 40 euros- que s’haurà d’haver realitzat abans del 2 d’octubre. Per aconseguir aquests diners es podran realitzar les activitats i esdeveniments que cada equip cregui necessaris a fi d’aconseguir l’import de la donació. “Portem un any i mig treballant en aquesta iniciativa, ara són 21 voluntaris i pel dia de la caminada necessitarem 170 voluntaris”, asseguraven Rafel Masgrau i Joan Moreno, que es mostraven il·lusionats i convençuts d’arribar a l’objectiu de 80 equips.

“Hem buscat el màxim de camins verds per trepitjar el mínim d’asfalt”

El CEM vol que el repte Som Vallès Trail a més de solidari, sigui també sostenible, verd i respectuós amb el medi ambient, sota el Segell de Curses i Caminades Sostenibles Petjada Verda de la FEEC, generant el mínim de residus possibles i reciclant aquells que es puguin generar, evitant els plàstics i l’ús de recipients d’un sol ús, entre altres mesures per respectar l’entorn. Finalment, la marxa s’aprofitarà també per donar visibilitat als espais naturals que encara hi ha al Vallès i sensibilitzar a tothom de la necessitat de preservar-los i conèixer-los. En aquest sentit, des de l’organització es remarca que el recorregut passa per diferents indrets que tenen un valor ecològic i paisatgístic important. “Hem buscat el màxim de camins verds per trepitjar el mínim d’asfalt”, assegurava Del Amo.

La recaptació per a Oncolliga

Els diners que es recaptin amb la iniciativa es destinaran a la Fundació Oncolliga, una entitat sense ànim de lucre que ofereix atenció psicosocial a persones amb càncer i les seves famílies, durant tot el procés de la malaltia, amb l’objectiu de millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida. Alhora també realitza activitats de sensibilització, divulgació i prevenció. “L’any passat vam atendre més de 3.000 persones, com més equips s’apuntin més persones ajudarem a tirar endavant”, indicava la presidenta de la fundació Oncolliga, M. Assumpció Vilà.

Apadrinada per l’actor Octavi Pujades

La Som Vallès Trail està apadrinada per l’actor cerdanyolenc Octavi Pujades, que es mostra orgullós de ser de Cerdanyola per iniciatives com aquesta. “Estic segur que serà un èxit que repetirem”, destacava. El compte enrere ja ha començat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?