Arrenca el FIT

WhatsApp Image 2023-09-22 at 08.35.06

Comencen tres dies intensos de teatre per a tota la família. Cerdanyola tornarà a ser capital del teatre familiar del 22 al 24 de setembre amb la 13a edició del Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil (FIT Festival). El FIT -organitzat per Bambalina amb el patrocini de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la col·laboració de la Xarxa i la Diputació de Barcelona- comptarà enguany amb la participació de 15 companyies que oferiran 22 espectacles repartits en tres espais (Teatre Ateneu, Museu d’Art de Cerdanyola i la plaça Abat Oliba). “Tindrem espectacles itinerants, titelles, dansa, circ, cavalles… Un ventall molt ampli de possibilitats perquè el públic descobreixi noves arts escèniques”, destacava la presidenta de Bambalina, Elvi Vila.

Del total de la programació, el 50% serà de pagament. Les entrades tenen un preu de 7 euros adults (+12 anys), 5 euros infants de 3 a 12 anys i gratuït per als infants de 0 a 3 anys. Només el 50% dels espectacles són de pagament. La compra d’entrades per als espectacles de pagament ja es pot fer a bambalina.cat. “Esperem que el cel aguanti i que la ciutat s’ompli de teatre”, desitjava Vila durant la presentació oficial d’aquesta edició. L’alcalde Carlos Cordón i el regidor de Cultura, David González. van agrair tasca que realitza l’entitat. En aquesta línia, González destacava que “Cerdanyola és una ciutat organitzadora de festivals amb el FIT, el de Blues, L’Empíric de literatura i ciència o en Fantosfreak, que consoliden el caràcter de Cerdanyola i formen part de la marca de Ciutat del Coneixement”.

Un espectacle inaugural que barreja dansa i tecnologia

El FIT aixecarà el teló divendres 22 de setembre (20 hores, Teatre Ateneu) amb l’espectacle adreçat al públic familiar Blowing de la companyia Múcab Dans i Toni Mira. És un espectacle de dansa amb projeccions recomenat per a totes les edats que es tornarà a representar el dissabte 23 a les 12 h.
Un altre dels espectacles més destacats del programa és la Residència dels contes macabres de la companyia El Sidral (dissabte 23 a les 11 i a les 16 h a la Sala 6 de l’Ateneu). Es tracta d’un espectacle NON-STOP (4 hores al matí i 4 hores per la tarda).

Des de l’entitat també destaquen unes cercaviles que enguany seran de grans dimensions: Tomasa, la xatarrina de la Companyia Matito, o De Peluix de la companyia Efímer.

Espectacles itinerants de grans dimensions: un ús de peluix de sis metres d’alçada

La plaça de l’Abat Oliba acollirà els espectacles a l’aire lliure. Dissabte 23 hi haurà Tallers de malabars, a càrrec de la cia. Moi Jordana, i l’espectacle de circ Qui Cu Qui Què Quina, amb la cia. Nom Provisional.

Diumenge 24 les propostes seran d’humor gestual/clown amb l’espectacle L’actitud que anirà a càrrec de Jam, un pallasso i un food truck. També a la plaça Abat Oliba estarà la instal•lació Lo Carrofil, d’Efímer, un carrusel de set metres de diàmetre amb cinc dragonets confeccionats amb retalls de mil teixits. Cada dragonet suporta dues cadiretes per a que dos infants d’edats compreses entre els 3 i els 6 anys s’hi puguin pujar. Els actors de la companyia i un tema musical original els acompanyen durant el viatge.

Com ja és habitual, el Museu d’Art de Cerdanyola(MAC), acollirà el teatre més pròxim al públic. Entre d’altres activitats, hi haurà un espai d’experimentació i joc lliure i teatre de titelles pels més petits. Les propostes Es ven germà petit del Centre de titelles de Lleida, i Bunji, la petita coala, de la cia. Festuc Teatre faran representacions al matí i a la tarda.

Tota la programació

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?