Arrenca el Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

242282481_4583219851730222_7712901784462645266_n

Concerts de petit format, a l’aire lliure i amb l’aforament limitat al 70%. De nou, el Festival Internacional de Blues de Cerdanyola repeteix el format que l’any passat es va iniciar amb un èxit que sembla continuar en la trentena edició: entrades exhaurides.

La cita, que s’allargarà de l’1 al 10 d’octubre, proposa “una selecció del millor blues nacional i internacional” amb 35 concerts amb les actuacions de Dough MacLeod, Errol Linton, Izo Fitzroy, Band of Friends, Noa & The Hell Drinkers, els Mambo Jambo Arkestra, Samantha Martin & Delta Sugar, Edgar Blues Trio, Kid Carlos Band, Flamingo Tours, 24 Pesos, Zalomon Grass, Kid Carlos Band, Carlos Navarrete Quartet, Pere Miró & Marc Ferrer Trio, Los Deltonos i Gaby Jogeix. Els concerts es faran en el Mercat de Fontetes (700 localitats), la Masia Cordelles (270), la Masia de Can Fatjó (250) i l’Amfiteatre de Serraparera (225). Respecte l’any passat, s’estrena com a escenari la Masia de Can Fatjó gràcies a la col·laboració del Parc Tecnològic del Vallès (PTV). Allà, hi actuaran els grups nacionals. Si el temps no acompanya i la pluja fa acte de presència, el teatre Ateneu estarà preparat per acollir alguns dels concerts previstos.

“Estem satisfets de la programació que s’ha aconseguit malgrat totes les dificultats que hem tingut”, ha assegurat Manuel Ibarro, membre de la comissió organitzadora del festival. En la programació destaquen noms internacionals com el del guitarrista nord-americà Doug McLeod, l’harmonicista britànic Errol Linton, la cantant londinenca Izo Fitzroy i Band of Friends, amb Gerry McAvoy i Brendan O’Neill, dos músics que van acompanyar Rory Gallagher (1948-1995) i que recordaran el guitarrista irlandès. Ibarro destacava que de l’any passat repeteix Gaby Jogeix (Madrid) després de la bona acollida entre el públic cerdanyolenc i que també hi actuaran Los Del-Tonos, uns habituals del festival cerdanyolenc, on han tocat una desena de vegades.

El regidor de Cultura, Oscar Pons, ha agraïa a tothom la feina feta per organitzar la XXX edició del Festival. “Esperem que sigui un èxit”, afegia. Enguany el festival també seguirà totes les mesures sanitàries. “Hem d’oferir cultura amb seguretat, com ja vam demostrar l’any passat”, apuntava l’alcalde, Carlos Cordón, que destacava que per a la ciutat és un dels esdeveniments més importants del calendari. “A més, gràcies al Festival de Blues hem descobert espais com la Masia Cordelles”, celebrava el batlle.

Exposicions

“Enguany, començant pel cartell, li donem molta importancia a la fotografia”, explicava el coordinador de la comissió organitzadora del Blues de Cerdanyola, José Guillem. Manuel Outumuro ha estat l’encarregat de crear el cartell del FIBC 2021 i presenta al Museu d’Art de Cerdanyola l’exposició fotogràfica ‘Musica de Camara’ fins al 30 de gener.

D’altra banda, el Mercat Municipal de Les Fontetes acull fins al dia 20 d’octubre l’exposició fotogràfica ‘Blues Visions’; la Biblioteca Central proposa ‘Temps de Blues’, el seu fons dedicat al blues fins al 20 d’octubre, i el fotògraf Jordi Vidal mostrarà als carrers de Cerdanyola del Vallès les seves fotos fetes durant totes les edicions del Festival fins al 31 d’octubre.

Finalment, l’Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola del Vallès presenta ‘Art & Blues Rock’, una mostra de l’artista Jorge Extremera al B’Art de l’Ateneu de l’1 al 29 d’octubre.

Altres activitats

També s’organitzen actes pels més petits. La companyia Martingala presentarà l’espectacle infantil ‘Històries del Mississipí’ el 3 d’octubre i Santi Rovira presenta el 5 d’octubre l’hora del conte especial Blues amb ‘Petit Blues’. Per a públic de 1-4 anys. Es farà a la Sala Enric Granados BBC.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?