AQ Compute crearà 600 llocs de feina a Cerdanyola

render_data_center_cerdanyola_2

La gestora de centres de dades filial del grup alemany Aquila Capital invertirà 300 milions d’euros en construir un gran centre de dades amb una capacitat elèctrica de 50 megavats (MW) a Cerdanyola. El centre de dades crearà 300 llocs de treball directes, 300 indirectes i 1.500 a les empreses usuàries.

Cerdanyola ocuparà un lloc destacat al mapa europeu de centres de dades amb la construcció d’un d’ells als terrenys actualment ocupats per l’empresa Ceràmiques Catalònia, al Parc de l’Alba, al costat del Sincrotó Alba i la Universitat Autònoma de Barcelona. El projecte està liderat pel fons alemany Aquila Capital, mitjançant la unitat de negoci AQ Computer i amb l’assessorament de CBRE, amb una inversió prevista de 300 milions d’euros. El complex d’Aquila Capital a Cerdanyola, que ocuparà una superfície de 7.000 metres quadrats, preveu generar 300 llocs de treball directes i 1.500 d’indirectes. S’estima que al voltant de la infraestructura es creï un ecosistema vinculat a la innovació, la tecnologia i les start ups quan entri en funcionament, una cosa que està prevista per a finals del 2024.

El projecte es presentava ahir a les instal·lacions de CBRE amb la participació de l’alcalde, Carlos Cordón, qui va destacar la importància de la generació de llocs de treball i de la infraestructura per a la ciutat i afegeix que “suposa una gran oportunitat per a la ciutadania de Cerdanyola i entorns amb la construcció també de l’àrea dedicada a la innovació, un centre de formació i un espai dedicat a les start-ups”. Cordón també celebra que “paral·lelament, l’objecte de la instal·lació reforça l’estratègia de ciutat que des del govern municipal volem consolidar”.

El Green Data Center Campus de Cerdanyola serà el segon centre de dades que construirà la companyia, que ja en té un a Noruega. El complex del grup alemany és el més gran que actualment es projecta a Barcelona, ​​encara que n’hi ha quatre més en marxa: Edged Energy, a l’Hospitalet, amb 16MW; Interxion, a Sant Adrià del Besòs (15MW); Edgeconnex, a Viladecans (8MW), i Adam, a Cerdanyola (4MW). Aquests projectes, més els que puguin sorgir en el futur, situen Barcelona entre les deu ciutats europees amb més potencial de creixement.

Energia 100% renovable

El futur data center serà una infraestructura verda alimentada amb energia 100% renovable procedent de plantes que administra Aquila. L’estratègia d’AQ Compute es basa en el subministrament d’energia amb energia 100% renovable, el disseny sostenible i eficient energèticament i la recuperació i reciclatge d’energia, que anomenem ‘La Línia Verda’.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?