Aprovat definitivament el pressupost municipal per al 2021

IMG_20201227_091235

L’Ajuntament de Cerdanyola ja té pressupost per enguany després que en un ple extraordinari s’hagi donat la llum verda definitiva amb els vots favorables del PSC, Junts i PP; l’abstenció de dues regidores d’En Comú Podem i CS; i els vots contraris d’un regidor d’En Comú Podem, Guanyem i ERC. El sentit del vot dels diferents partits i els seus arguments han estat molt similars a la llum verda inicial -amb els vots favorables del govern, PP i Junts, l’abstenció d’En Comú Podem i  Ciutadans i els vots contraris de Guanyem i ERC- obtinguda al desembre.

El pressupost augmenta fins als 65.220.645 euros, quasi un milió més que la proposta aprovada inicialment, per l’increment d’ingressos en  l’import dels lliuraments “a compte de la Participació en els tributs de l’Estat per a l’any 2021”. Per a la seva aprovació definitiva s’han estimat parcialment les al·legacions de CCOO i d’ERC i s’han desestimat les deGuanyem Cerdanyola i En Comú Podem. “El pressupost ha estat àmpliament debatut i treballat políticament. Servirà per donar resposta al repte de la crisi econòmica i social generada per la covid-19 i ha de continuar aprofundint en el canvi polític iniciat a la nostra ciutat”, assegura el regidor de Finances i Serveis Econòmics, Javier Sánchez.  “Crec que està bé aplicar principis de prudència i de flexibilitat pel que pugui venir. La màquina de la casa està treballant bé i amb un nou rumb i agraeixo la seva implicació en aquest nou rumb en unes circumstàncies totalment noves”, destacava Sánchez, que defensava que el pressupost és “d’esquerres, progressistai tot el valent que pot ser”.

Divisió de vot en el grup municipal d’En Comú Podem

La sorpresa de la sessió arribava amb la divisió de vot al grup d’En comú Podem. “En aquesta ocasió no hem arribat a un acord entre les dues forces -Podem i Iniciativa- que formen la coalició. El disens en la votació d’avui és puntual”, alertava Pilar Adell, que com Cecilia Collado, votava favorablement a la proposta: “No és el pressupost que nosaltres haguéssim volgut, però considerem que recull bona part dels punts de l’acord programàtic, tot i que creiem que cal anar més enllà”. En canvi, el regidor Isaac Martínez votava en contra tot assegurant que aquest pressupost podria haver estat el “més social” de la història i amb una “línia política definida i clara”. Un vot en contra que qualificava com a toc d’atenció: “Ens emplacem a seguir treballant les nostres propostes perquè creiem que són factibles”.

El portaveu de Guanyem, Ivan González, feia notar al govern que “tots els grups que han presentat al·legacions són d’esquerres i progressistes i avui estan dient que no comparteixen part del pressupost que es presenta”. A les al·legacions presentades per la formació, “reclamem polítiques que hem demanat des de l’inici del mandat”, remarcava: “Entenem que per motius jurídics es desestimin, però vostès ja les van desestimar políticament quan van triar aprovar aquest pressupost amb la dreta del plenari i no amb l’esquerra”.

Per a ERC la primera versió del pressupost retallava drets dels treballadors del consistori i van presentar al·legacions “per evitar aquestes retallades”. Els republicans votaven en contra d’aquest pressupost “perquè no dona resposta ni a les necessitats de Cerdanyola, ni a les necessitats de les persones, ni a les necessitats del propi ajuntament”. Entre d’altres, la portaveu republicana, Helena Solà, tornava a insistir en la necessitat d’un pla integral de xoc de barris, un pla de mobilitat i un canvi en el model de recollida de residus, entre d’altres.  Solà apuntava que el seu grup ha estat constructiu presentant alternatives a la proposta que han criticat: “S’han fet propostes en temes de fons com les Ordenances Fiscals, la Relació de Llocs de Treball o el mateix Pressupost pel 2021 per modernitzar les eines que permetin fer i executar els projectes que Cerdanyola necessita”.

Com ja va defensar a l’aprovació inicial, CS assegura que “no són els pressupostos ideals”, però creuen que el seu acord amb el govern és “beneficiós per a la ciutat”. La formació també ha sol·licitat al govern municipal un calendari de les inversions.

“És un pressupost continuïsta. Reconec que estan encarant temes importants, però creiem que aquestes alçades la cuina de l’Ajuntament hauria d’estar treient fum, haurien d’apretar l’accelerador”, afirmava el portaveu de Junts, Joan Sánchez: “Mentre s’atenen els temes immediats, s’està pensant en el futur? Cerdanyola necessita canvis per ser una ciutat viable”.

D’altra banda, el portaveu del PP, Manuel Buenaño preguntava a l’alcalde quan portaran a ple la Relació de Llocs de Treball (RLT). “És urgent per als treballadors de la casa perquè suposa una millora. Han de donar al tema la urgència que es mereix”. El batlle responia que estan treballant per portar la RLT al ple el més aviat possible. “Però la presentarem quan tingui el millor expedient possible i amb el consens suficient perquè s’aprovi”, afegia.

Inversions 2021
 • Cobrir pistes ZEM Fontetes – 800.000 euros
 • Recuperació de la Torre Vermella per a usos de ciutat – 550.000 euros
 • Aparcaments i nova cambra al Mercat de les Fontetes – 600.000 euros
 • Pista exterior i vestidors + grada a zona esportiva Guiera + coberta boina – 770.000€
 • Reforma i rehabilitació de Ca n’Altimira – 500.000€
 • Reurbanització II fase a Fontetes – 500. 000€
 • Reurbanització II fase a Serraperera – 500.000€
 • Reurbanització fase (IV) entorn Martinica – 600. 000€
 • lació d’energies renovables – 200.000€
 • Pla adeqüació polígons industrials – 200.000€
 • Intervenció al clavegueram i reurbanització de Santa lina II Fase – 770.000€
 • Obres en l’espai públic – 300.000€
 • Parcs Infantils – 100.000€
 • Polítiques d’Habitatge – 400. 000€
 • Adquisició nova nau de la Brigada Municipal – 1.200.000€ Pla d’Inversions 2021 – 2024

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?