Anabel Plans (PP): “La bona política es fa al carrer i no als plens”

WhatsApp Image 2023-05-16 at 09.04.42

L’actual regidora i presidenta del PP a Cerdanyola, Anabel Plans, és la candidata popular a l’alcaldia. La cerdanyolenca va entrar al consistori al juliol del 2021 i assegura que en aquests dos anys s’ha centrat en la feina del carrer

De vostè es va destacar que té capacitat de gestió, entrega i voluntat d’arribar a acords en benefici de les necessitats dels veïns i de la ciutat. Això la faria una bona alcaldessa?

Per suposat. D’alguna manera la meva capacitat de feina és molt gran. Sempre he treballat a l’empresa privada i per tant sé el que és treballar amb passió, amb compromís i amb objectius.

l Al juliol del 2021 entra a l’Ajuntament i al Consell Comarcal després de la renúncia de Buenaño. La seva ombra és allargada?

No, la veritat és que no. L’ombra ha estat molt curta i realment de seguida ha sortit el sol totalment. El relleu m’ha estat fàcil, potser sí que administrativament els plens han estat complicats. Perquè al final agafar un expedient que té una pila de fulls és molt difícil. Però en aquest temps m’he apropat molt a la gent del poble i m’ha donat molta seguretat.  Penso que la seva ombra al carrer no ha estat tan gran. Potser sí a nivell polític de parlar als plens, perquè jo encara tinc una mica de por escènica (riu). Però penso que al final la bona política es fa al carrer i no als plens.

l Precisament quant et vas presentar com el relleu de Buenaño vas dir que esperaves estar almenys a la mateixa alçada que ell i aportar el teu granet de sorra. Creu que ho està aconseguint?

Sí, com t’he dit abans, penso que el que faltava era fer més carrer. No només al PP, tots els partits aquesta feina l’estan fent sis mesos abans de les eleccions o fins i tot tres mesos abans. Ja fa dos anys que estic fent feina al carrer

l La seva entrada al lideratge del PP ha estat més difícil per ser dona?

Molt difícil. Jo era la número 2 i vaig entrar perquè el número 1 i el 2 van renunciar. Al 2019 em va posar la 3 perquè en aquell moment no hi havien dones, per-què jo mai havia volgut estar en primera línia. Però quan se’m dona una feina, la treballo i la defenso moltíssim i fins al final. Però els mateixos que em van posar de número 3, els mateixos que em van dir que jo estava capacitada, els mateixos que em van dir que endavant i que jo era la ideal… Quan va passar això, de sobte em van dir que no estava capacitada. Van voler posar una altra persona que venia d’un altre poble i em volia treure el lloc perquè veien que jo d’alguna manera no obeïa el que deien. Perquè a mi el que m’agrada és anar amb transparència i aju-dar. I no m’agrada que em diguin que he de votar i el que he de fer només per benefici d’una o dues persones. Al final hem de mirar de 57.000 habitants que tenim a Cerdanyola. Al final tothom que es presenta com a candidat a l’alcaldia el que vol és el benefici per a la ciutat.

l T’ha costat trobar dones per a la llista?

No. Crec la meva designació com a candidata ha estat un efecte crida. Han pensat que sí jo puc, elles també. A Cerdanyola m’he trobat que el PP ha estat un partit molt masclista i per això he tingut problemes. Però jo ara estic aquí, la gent m’ha recolzat molt i tinc moltes dones. Fins i tot m’han sobrat dues que ja cabien a la llista.

l Han presentat una llista molt renovada. Calien canvis?

Sí. El que vull és un equip unit, que sigui fidel i que al final ens ho diem tot a la cara i no per tercers.

l La marca Ciutadans està de baixada. Creu que això els beneficiarà? L’extrema dreta entrarà al consistori?

Home, tenim la marca que està de pujada i a nivell nacional també. Crec que els vots que pugui perdre Ciutadans es repartiran. No et puc dir que algun sí que vindrà cap a nosaltres. Jo crec que l’extrema dreta no entrarà al consistori. La gent de Cerdanyola penso no pensa d’aquesta manera tant d’extrema dreta i penso que no entraran. La nostra ciutat no és una ciutat conflictiva. No tenim problemes d’immigració, no tenim els problemes com ells els venen. I no vull dir que la immigració sigui un problema per a mi, però penso que no tenim aquest tipus de problemes.

l Amb qui no pactaríeu mai?

Ho dic perquè ells ho han dit i fa poc va sortir publicat. ERC va dir que No van dir no pactaria mai amb el PP i algun partit de dretes. Penso que són Esquerra. O sigui que jo faig el mateix i els hi torno la pilota.

l Totes les altres portes estan obertes?

Tampoc amb Guanyem ni amb En Comú Podem. Les seves polítiques són totalment contràries a les nostres. El tema de l’ocupació seria una d’elles i estem totalment en desacord.

l Quines són les propostes que fa el PP per a Cerdanyola?

D’aquí poc farem públic el programa. Sobre el tema de l’ocupació és evident que a Cerdanyola s’està amagant aquesta informació. El tema de la seguretat, que ja ho he dit mil vegades. Ja ho vaig dir en el debat de l’Autònoma: tenim un problema i  un grup em va dir que aquesta és la política de l’extrema dreta i jo crec és la política de la ciutadania. Fan falta policies i seguretat. El tema de la neteja s’ha de controlar moltíssim i s’ha de controlar amb big data. A quines hores tira les escombraries al carrer la gent? Almenys que no facin tant soroll els camions depèn de a quina hora. I fer seguiment de la ruta dels camions. En l’àmbit cultural proposem la construcció d’un auditori. Un espai realment polivalent, amb sales per classes de tot tipus, teatre i alguna saleta amb espai polivalent per fer més coses. En l’àmbit esportiu proposem ampliar les pistes de bàsquet, millorar les instal·lacions del futbol… L’esport sempre és salut i al final és una manera de socialitzar la gent i penso que s’ha d’impulsar.

l L’auditori no és una proposta nova. Cerdanyola sempre té els mateixos temes recurrents?

Penso que no són recurrents. No és això, sinó que penso que al final agafem models d’altres poblacions. Per exemple de Sant Cugat, que té un auditori que mou molta gent. Penso que és necessari buscar una mica els models de totes les ciutats que funcionin i intentar aplicar-los la Cerdanyola.

l Quins són els problemes o mancances que té Cerdanyola actualment?

Seguretat, neteja, el mal estat dels carrers, l’incivisme, la mala gestió de l’ajuntament… Per exemple, no s’estan mantenint prou els restaurants i els bars que tenim. D’alguna manera s’estan ofegant amb el tema dels impostos i volem baixar una miqueta tot això. Proposem baixar l’IBI als comerciants i baixar l’impost de les terrasses, que també està molt alt. O bonificar-los d’alguna manera amb un tipus d’ajuda.

“El que vull és que Cerdanyola sigui segura”

l Diversos partits centren el seu discurs en la seguretat, però realment les dades de Cerdanyola no són diferents a les de la resta de la ciutat de l’entorn.

No em conformo que em diguin que les dades de delinqüència de Cerdanyola són iguals que les de Ripollet, Sant Cugat o Sabadell. Jo no vull que em comparin amb allò dolent, jo el que vull és que Cerdanyola sigui segura. I les dades són clares. Tu vas al mercadillo un divendres, amb molta gent gran que paga en efectiu i hi ha molts tirons. Als adolescents els roben el mòbil. Això és falta de seguretat i amb això moltes més coses.

l Ha assegurat que el govern del PSC des de fa temps ha donat l’esquena als problemes reals dels veïns. Quins són aquests problemes?

De diferents maneres els ciutadans han contactat amb mi per queixar-se del mal estat dels carrers i de la lentitud en els tràmits administratius. Això s’ha de cuidar i millorar molt, s’ha d’escoltar al ciutadà

l En les últimes eleccions municipals el PP va caure a tota la comarca i l’única regidor que té es vostè. Quines aspiracions es respiren?

L’aspiració comarcal seria no estar sola al Consell Comarcal. Perquè no ets decisiva i no comptes per a res. I a nivell d’Ajuntament m’agradaria millorar els resultats per ser i ser decisiva d’alguna manera al govern municipal. Volem  que les coses que es facin que comptin amb nosaltres.

El qüestionari

Un lloc de Cerdanyola: Can Catà

Un moment: El dia de la meva comunió

Un referent: Com a polític Albiol, com a dona política Ayuso i la meva mare com a persona no política

Una pel·lícula: Dirty Dancing

Una sèrie: Gent del barri, la veia amb els meus pares. Com a sèrie actual diria Versalles.

Una cançó: ‘La chispa adecuada’ de Héroes del Silencio

Un somni: Ser alcaldessa per dur a terme projectes per Cerdanyola

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?