Ampliació de terrasses gratuïtes per al sector de l’hostaleria

4d579989f459a06bb4be6c39e1df5046

Finalment, el govern espanyol ha ampliat del 30% al 50% l’ocupació màxima de les terrasses dels restaurants i establiments del sector de l’hostaleria una vegada que s’activi la fase 1 de la desescalada, prevista per a l’11 de maig. Igualment, també caldrà mantenir una distància mínima de 2 metres i en grups menors de 10 persones. A més, des de demà dilluns 4 de maig els restaurants i bars podran oferir un servei de recollida de menjar, sense poder consumir en el local. “Obrir amb el 50% de les terrasses i amb el 100% de la plantilla tampoc és la solució, però canvia considerablement la situació. Si també podem començar a ampliar l’ocupació de la via pública per mantenir les distàncies sanitàries, podem començar a compensar les despeses”, valora el president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i propietari del restaurant Los Abetos, Antonio Castro. Des del Gremi demanen que es pugui recuperar la plantilla en funció de l’aforament: “Per poder començar necessitem poder anar rescatant la plantilla dels ERTO a mesura que puguem anant ampliant la capacitat de públic”. 

Mesures del govern municipal de Cerdanyola: ampliació de terrasses gratuïta a bars, cafeteries i restaurants

“Des del govern municipal hem decidit oferir l’oportunitat d’ampliar terrasses de manera gratuïta a bars, cafeteries i restaurants perquè puguin mantenir el nombre de taules que han tingut fins ara, respectant les mesures de distanciament social previstes en la Fase 1 en l’àmbit de l’hostaleria”, ha anunciat l’alcalde Carlos Cordón via xarxes socials. Aquesta mesura, segons l’alcalde, “començaria ja a ser una realitat amb l’inici de la Fase 1 i mentre duri l’Estat d’Alarma, respectant sempre el pas ciutadà, les vies de trànsit o l’entrada a habitatges, comerços o aparcaments“. Castro valora positivament “aquesta petita solució” que arriba per part de l’administració local i apunta que també estan treballant perquè “els locals que no tinguin terrassa però tinguin voreres amples, puguin treure unes quantes taules al carrer per recuperar una part d’aquest aforament que es perdrà dins”. Una altra cosa, apunta, és que sigui “viable econòmicament” per a l’establiment, apunta. Malgrat aquestes mesures, Castro anuncia que un “percentatge important de locals d’hostaleria ja no obriran”. 

L’executiu que encapçala Cordón ha començat a treballar en un Pla Municipal quereculli les mesures a dur a terme en les diferents fases de transició cap a la Nova Normalitat”. L’objectiu és “poder donar resposta de manera ràpida i eficaç”, segons s’avanci en cada nova fase. Entre moltes altres mesures, que s’aniran fent públiques en els propers dies, està previst “el reforç de la presència de la Policia Local i Protecció Civil als nostres carrers, l’ampliació de la neteja viària i el manteniment de parcs, jardins i arbrat, així com la comunicació permanent amb la ciutadania, el comerç i l’hostaleria de Cerdanyola per procurar anar donant resposta a les seves necessitats de manera àgil i justa”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?