Allau de solidaritat de Cerdanyola

WhatsApp Image 2022-12-28 at 14.01.37
La VIII Cursa Solidària Institut Forat del Vent va comptar amb la participació prop de 1.500 estudiants / F. Ajuntament de Cerdanyola

Els responsables de Cáritas a la Parròquia de Sant Martí volen fer públic un agraïment a l’allau de solidaritat que, durant les passades setmanes, han protagonitzat un bon nombre de col·legis, instituts, empreses, supermercats i famílies de Cerdanyola, que han fet possible que el rebost solidari d’aquesta entitat, que depèn de la Parròquia de Sant Martí, s’hagi omplert, assegurant així el servei per a les properes setmanes, i molt especialment per a aquestes festes de Nadal. “Han estat molt importants”, comenten, “fets com la resposta de la gent al Gran Recapte, que aquest any també ha estat espectacular o iniciatives més locals com la Cursa Solidària de l’IES Forat del Vent, que va tenir molta acceptació”.

1.500 estudiants a la VIII Cursa Solidària Institut Forat del Vent

La VIII Cursa Solidària Institut Forat del Vent va comptar amb la participació prop de 1.500 estudiants de secundària de Cerdanyola. Els corredors s’han organitzat per categories i enguany, per primer cop, s’ha atorgat el premi Diversitat al qual hi han optat alumnes amb necessitats educatives especials. Cada corredor ha aportat un quilo d’aliments a canvi del dorsal de la cursa; aquests aliments s’han donat al Banc dels Aliments i seran distribuïts per Cáritas Cerdanyola entre les famílies que ho necessitin.

Des de Cáritas no volen personalitzar perquè segur que es deixarien fora a algú, però la resposta que han rebut per part de Cerdanyola durant les darreres setmanes ha estat “espectacular” i ha superat totes les expectatives que tenien. “Cal esmentar de forma molt particular a les escoles de la ciutat. A totes. Han organitzat campanyes de recollida d’aliments, cosa que ja feien de forma habitual cada any. Però aquest any el que hem rebut ha estat espectacular i estem veritablement emocionats i agraïts. Igual ha passat amb moltes empreses, supermercats i particulars que, de forma espontània, han vingut per a donar un cop de mà amb les seves donacions”, assegura una portaveu de l’entitat. En aquests moments, gràcies a tots ells, tenen capacitat per assegurar el seu servei durant un temps més que prudencial, la qual cosa els hi aporta una gran tranquil·litat. “Lògicament, tenim un ajut estable de l’Ajuntament i d’altres administracions però durant els darrers  mesos les necessitats s’han disparat i començàvem a tenir algun petit problema puntual per garantir el servei”, asseguren.

Cáritas Cerdanyola proporciona aliments, de forma regular, a unes 350 famílies, actuant de forma coordinada amb els serveis socials de l’Ajuntament de Cerdanyola. A aquesta xifra, segons el mateix portaveu, caldria afegir la d’aquelles persones que, de forma puntual i sense haver entrat encara al circuit “oficial”, s’acosten de forma puntual a l’entitat per demanar algun tipus de suport en aquest sentit. “Lògicament, a ningú se li nega si ens venen a veure, encara que de forma immediata els derivem també a Serveis Socials per a que passin a rebre aquest ajut de forma ja regular”, expliquen.

El servei de rebost solidari de Caritas és possible gràcies a dotzenes de voluntaris que, cada setmana, i de forma totalment altruista, reben i classifiquen les donacions, coordinen els “packs” que es distribueixen entre les famílies usuàries del servei i, setmanalment, procedeixen a dur a terme la distribució dels aliments.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?