#ALCEM-NOS contra les violències masclistes

4556f9757414c95d6b9db044b0c9421c

La plaça Abat Oliba acollirà dissabte al matí l’acte central de la commemoració del 25-N

La necessitat de combatre les violències masclistes de forma col·lectiva torna a articular el programa commemoratiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones a Cerdanyola. Les activitats -organitzades des de l’Ajuntament de Cerdanyola, el Consell de Polítiques d’Igualtat i LGTBIQ, la comissió de participació del Consell de la Gent Gran, el Casal de Joves i diverses entitats de la ciutat- tenen l’objectiu de sortir a les places i els carrers de la ciutat per “seguir treballant contra la violència que sovint segueix formant part de la vida quotidiana”.

Block Party al Casal de Joves

El programa #ALCEM-NOS s’iniciarà divendres (18 hores) amb una proposta del Casal de Joves, el Block Party Cerdanyola, una activitat que inclou concerts, breakdance i grafitti.

“Tenim dret a ser lliures”

L’acte central de la campanya #ALCEM-NOS es farà el dissabte 25 de novembre. A les 11.30h i a la Plaça de l’Abat Oliba es narrarà un conte. En aquesta mateix lloc i a les 12.30 hores es realitzarà la performance ‘Alcem-nos’, de rebuig a la violència i a càrrec de la comissió del Consell de la Gent Gran. També es farà la lectura del manifest i l’elaboració de llaços contra la violència. Enguany, el Manifest unitari per commemorar el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones se centra en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. El seu contingut, redactat per la periodista Mònica Planas, ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes. Un text que acaba dirigint-se a totes les dones: “Ningú pot privar-nos dels nostres drets. Tenim dret a viure sense violències masclistes. Tenim dret a ser lliures. I no us sentiu culpables per ser-ho”.

Petjades vermelles

En els actes del programa #ALCEM-NOS es realitzaran un seguit de petjades vermelles als carrers i places de la ciutat amb els noms i les edats de les dones assassinades aquest 2017 a l’Estat espanyol. A més, aquesta setmana la Biblioteca Central de Cerdanyola ofereix una mostra bibliogràfica vinculada a la temàtica.

L’organització dels actes del 25N convoca la ciutadania de Cerdanyola perquè participi als actes previstos a la ciutat, però també demana l’assistència a la manifestació unitària contra les violències masclistes que es farà a Barcelona el dissabte 25 de novembre. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?