Albert Turon, escollit per unanimitat nou cap de llista d’ERC

turon

L’alcaldable d’ERC per a les eleccions municipals del 2023 serà Albert Turon. L’Assemblea conjunta de la Secció Local d’ERC i del Jovent Republicà de Cerdanyola del Vallès ha escollit Turon amb la totalitat dels vots a favor. El nou cap de llista creu que l’elecció per unanimitat és “sobretot és un reflex del treball en equip on tothom aporta el millor de si mateix i que treballem buscant el consens”. Ser l’alcaldable d’ERC és per a Turon “un honor i una responsabilitat”, però “sobretot l’oportunitat de fer efectives les propostes i projectes que fa tants anys que defensem”.

Assistència d’un 75% de la militància

L’assemblea es celebrada ahir de forma híbrida a la sala Orlando Barrial del Museu d’Art de Cerdanyola. Per minimitzar el risc de contagi i facilitar l’assistència de la militància a l’acte, aquest s’ha fet de forma híbrida, garantint la participació i la confidencialitat de les votacions. D’aquesta manera han acreditat l’assistència un 75% de la militància conjunta d’ERC i Jovent Republicà a Cerdanyola. També han assistit figures destacades del partit com Juli Fernàndez, diputat del Vallès Occidental al Parlament de Catalunya. L’assemblea també ha ratificat la Comissió Electoral Local que s’encarregarà de l’ordenació de la llista per les eleccions municipals. S’obre així un any de feina on la Secció Local actualitzarà el programa i elaborarà una llista de persones disposades a fer-lo realitat des de l’Ajuntament.

“Som l’única alternativa política desitjable i possible per a la nostra ciutat”

“Som l’única alternativa política desitjable i possible per a la nostra ciutat”, remarcava Turon, que posava en valor la feina feta per l’equip durant els darrers anys. “Un projecte que compta amb tot l’equip que està treballant Esquerra”, asseguren des de la formació. En el discurs d’acceptació, Turon ha confirmat que les properes setmanes també es crearà l’equip de campanya amb l’objectiu de donar-se a conèixer i posar en valor la feina que fan tant des del partit com des del Grup Municipal a Cerdanyola.

L’assemblea també ha tingut un espai per al reconeixement de la feina feta durant tres mandats per Helena Solà que continuarà com a portaveu del Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola fins al final del mandat. En aquest sentit, Esquerra assegura que “necessitarà l’experiència i capacitat de qui és un referent de lideratge polític femení, tant pel procés de relleu que s’enceta ara, com pels reptes que el partit ha d’afrontar properament”. A través de les seves xarxes socials Solà ha fet públic que “el millor que li pot passar a Cerdanyola i a les persones que hi vivim” és que Turon sigui el proper alcalde. “Albert, et desitjo sort, encerts i que gaudeixis molt d’aquesta nova etapa. Estarem al teu costat perquè així sigui”, ha afegit.

Objectius electorals ambiciosos

L’evolució del partit a nivell local “fa possible plantejar els objectius electorals més ambiciosos”, apunten. A Cerdanyola, ERC ha passat de no tenir cap regidor/a el 2007, i només 923 vots, a ser la segona força política de l’ajuntament amb 5 regidors (3 dones i 2 homes) i 5.420 vots el 2019. “Aquesta millora és un reflex de la implementació del partit a nivell local, el treball ambiciós i rigorós de moltes persones durant poc més d’una dècada, i la fidelitat als valors republicans”, expliquen. Per al partit, aquesta tasca els situa “com l’única alternativa possible per fer realitat el canvi que necessita una ciutat majoritàriament d’esquerres i progressista que està quedant enrere en serveis, qualitat de vida, mobilitat, segregació escolar, gestió de residus, habitatge, energies renovables, i que expulsa el jovent per falta d’oportunitats”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?