Alba Carmona torna a casa

11923h

La cantant cerdanyolenca Alba Carmona i el guitarrista Jesús Guerrero actuaran el dissabte 5 de juny a les 20 h al Teatre Ateneu. Entrades ja a la venda a https://entrades.fila12.cat/

“Toques y cantes” és un viatge en el qual, a través de la guitarra i la veu com a vehicle conductor, l’espectador podrà anar descobrint algunes de les joies que amaga la música tradicional de la nostra terra. Passejarem des del sud de la península, pel Barrio de Triana, recordant aquells famosos tangos del Titi, fins a l’interior més profund, que ens porta aquests “aires de Salamanca” bressolats al ritme del Pandero de Peñaparda. Reviurem la Rondeña de Montoya vista a través del clisor de la nostra època, rescatem els cants de munyir, per allà donar una volta per Passeig de Gràcia i la seva rumba Catalana, i aprofitant el tumbao que porta la rumba, ens vam traslladar a Cuba, per fondre en una abraçada el danzón de Xiomata Laugart amb la Guajira flamenca, tan popularitzada pel gran Pepe Marchena. El respectable podrà navegar en una travessia imaginària per diferents tocs, cants i cançons tradicionals a la llengua catalana i castellana.

Alba Carmona

Estudiosa de la música d’arrel, Alba Carmona s’ha mogut durant anys entre els sons de les diferents músiques populars i la música moderna. Ha trepitjat una infinitat d’escenaris juntament amb artistes amb els quals no ha parat d’aprendre i compartir; Perico Sambeat, Carlos Saura, Chano Dominguez, vocalista de Las Migas fins a 2018, Mauricio Sotelo …. Les experiències al llarg de 18 anys en la música, el pas del temps i les emocions del seu recent materinidad han provocat en ella la necessitat d’expressar-se per primera vegada amb veu pròpia i donar forma a nou cançons que integren el seu primer disc publicat en 2018.

Jesús Guerrero

Jesús Guerrero guitarrista, compositor i productor gadità. Va començar a tocar la guitarra a l’edat d’onze anys de la mà del mestre José Luís Balao. El seu virtuosisme amb l’instrument i la seva capacitat creativa l’han portat a ser considerat una de les figures més notòries del panorama flamenc actual sent aclamat per molts grans artistes del gènere, com Niña Pastori, Miguel Poveda o l’Argentina … entre d’altres, per col·laborar en els seus espectacles. A més compagina la seva carrera com a guitarrista solista i en 2016 publica el seu primer treball discogràfic “Calma”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?