Així han canviat les perruqueries per frenar el coronavirus

b7e870fe16253b03d4f5e4eca7c887cf

Enmig de la incertesa, les perruqueries van ser dels primers serveis en aixecar la persiana el 4 de maig. I ho van fer amb un allau de peticions de cites, ús obligatori de mascaretes, tovalloles d’un sol ús, sense revistes ni premsa i amb una distància de seguretat entre persones de dos metres.

“Ha estat molt dur perquè hem hagut de comprar material de protecció o productes d’un sol ús i ningú ens ha ajudat”

Amb l’inici de l’estat d’alarma pel coronavirus, el sector va ser protagonista. Inicialment, es van considerar les perruqueries serveis essencials, però poc després el govern espanyol va rectificar i es va suspendre l’activitat exceptuant els serveis a domicili. Precisament el 4 de maig, el primer dia que podien obrir les perruqueries després de setmanes tancades per la pandèmia, no era una data qualsevol per al saló César&Pilar. Just en aquella  data havien de celebrar el seu desè aniversai. “No hem pogut fer festa, però la farem més endavant”, promet Pilar. Ella, com la resta de perruquers,. destaca la incertesa amb la que es va viure l’obertura. “Setmanes abans d’aixecar la persiana vam estar adaptant la perruqueria amb les mesures de seguretat i higiene per treballadors i clients”, recorden des d’Alonso Estilistes: “I va ser molt dur perquè hem hagut de comprar material de protecció o productes d’un sol ús com mascaretes, guants, gels, capes o tovallolles. I ningú ens ha ajudat”. Una opinió compartida per la perruqueria Deluxe: “He invertit molts diners invertirts en la reobertura”. La propietària de l’establiment, Mónica Jiménez, treballa actualment 77 hores setmanals per poder pagar impostos i deutes. “No sé fins quan els comerços podrem aguantar. Pagar el 100% dels impostos i que després els beneficis siguin a 30 o 50% és difícil”.

“Hem reduït clients, però hem afegit un dia més de feina. Mai havíem treballat els dilluns i ara ho fem”
A César&Pilar apliquen als clients un suplement de tres euros per les EPI que els hi faciliten: “A cada client que entra li prenem la temperatura, li donem guants i mascareta i es renta les mans amb gel hidroalcohòlic”. També han invertit en un nou lloc de treball de recepcionista. “Així nosaltres ens dediquem només a la feina estricta de perruqueria”, apunta Pilar. “Hem reduït clients, però hem afegit un dia més. Mai havíem treballat els dilluns i ara ho fem, però ara mateix és el que toca i ho fem amb il·lusió perquè la gent ens ha respost molt bé”. Ella es mostra convençuda  que ens en sortirem d’aquesta situació. A més, se sent “molt orgullosa” de la seva  feina i dels seus clients. I és que al principi els perruquers no sabien com respondrien els clients ni com actuarien quan vinguessin als salons. “Havien de venir amb mascareta i guants. Ells estaven desitjant venir i el comportament ha estat impecable”, apunta Alonso, que assegura que poder obrir ha estat una gran satisfacció. “Quasi com si hagués obert de nou el meu negoci”, confessa. “Ara que ja han passat dues setmanes, podem dir que estem molts contents, els clients són molt respectuosos i estan molt conscienciats”, valora Pilar.

Cerdanyola segurament passarà a la fase 1 el 25 de maig. Un període que ja no exigeix el requisit de cita prèvia-encara que ho recomana- i amplia l’aforament a l’30% a l’establiment. “Però la majoria de perruqueries que treballem amb cita prèvia ho continuarem fent i amb les pateixes mesures de seguretat”, anuncia César.

Un sector fràgil: podrien tancar 1.900 perruqueries de tot Catalunya

La crisi del coronavirus i el confinament podrien provocar el tancament de 1.900 perruqueries de tota Catalunya, la qual cosa representa el 46% del total d’aquests establiments, segons un estudi de l’Aliança d’Empresaris de Perruqueria d’Espanya (ANEPE). L’Estudi de l’impacte del coronavirus en el sector de les perruqueries, impulsat per l’ANEPE i amb la participació de la Federació Catalana de Perruqueries i Bellesa (Fedcat), evidencia la fragilitat i vulnerabilitat del sector, compost majoritàriament, en un 92%, per microempreses d’un a cinc empleats, davant aquesta crisi.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?