Adéu proper als cinemes El Punt

9f69834c2b52286f136e08fabd62f78b

El propietari de l’equipament els ha venut a una constructora, que ja ha demanat al consistori la llicència per enderrocar l’edifici. El ple municipal de demà dijous debatrà el futur de la zona del carrer de Santa Teresa

Encara no hi ha data per al seu final, però “els cinemes El Punt estan perduts”, assegurava el regidor d’Urbanisme, Ivan González. I ho feia després de confirmar als mitjans de comunicació que el propietari de les sales, Pere Sallent, havia venut el terreny a Corp Promotors, que ja havia demanat al consistori una llicència per enderrocar l’edifici amb la intenció de construir-hi pisos. La compra del terreny ha accelerat els moviments del govern municipal per definir el futur d’aquesta zona de la ciutat -al ple de febrer es va aprovar una pròrroga d’un any de les llicències urbanístiques- i demà dijous es porta al ple l’aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) al carrer de Santa Teresa.

“S’aprovi o no la modificació del PGM els cinemes ja s’han venut i l’Ajuntament no pot fer-hi res perquè és un acord entre dos privats”, destacava González, que assegurava que demà dijous “l’oposició haurà de votar entre l’actual PGM de la zona que és un malson urbanístic o una modificació que genera un ambient més amable i permet a la ciutat guanyar un equipament de 1.500 m2 d’ús cultural i recreatiu”.

QUÈ DIU EL PGM DE LA ZONA I QUÈ ES PROPOSA A LA MODIFICACIÓ?

La zona del carrer de Santa Teresa és “clau per a la ciutat”, defensava el regidor d’Urbanisme, abans d’explicar que l’actual PGM contempla per aquesta zona la construcció de 150 habitatges, un equipament privat i una zona verda residual i de difícil accés. Amb la voluntat de frenar aquest “malson urbanístic”, en paraules de González, el govern porta demà al ple una aprovació inicial de la modificació del PGM “més amable i de zones verdes”. Des que l’Ajuntament va conèixer que un promotor provat havia comprat els terrenys del cinemes per construir-hi pisos ha negociat fins arribar a la proposta de PGM que es sotmetrà a votació. “Hem arribat a un resultat molt positiu per a la ciutat”, valorava González, que es mostrava optimista respecte les possibilitats que el punt obtingui la llum verda del plenari: “L’expectativa és que el punt s’aprovi”.

UNA ÀMPLIA PLAÇA SERVIRIA D’ACCÉS A L’ESTACIÓ DE TREN I ES CONSTRUIRIA UNA NOVA PASSERA SOBRE EL RIU SEC QUE CONNECTARIA EL BARRI AMB LES FONTETES

En la modificació del PGM que proposa el consistori es passa de 150 a 242 habitatges, donant-li més alçada als edificis i a canvi no es construiria l’equipament privat, augmentarien les zones verdes. “El promotor privat ens cedirà les zones verdes i pagarà la reurbanització del carrer”, explicava González. Una d’elles seria una àmplia plaça que serviria d’accés a l’estació de tren. També es traçaria una nova passera sobre el riu Sec que connectaria el barri amb Les Fontetes i se li donaria continuïtat al passeig del Pont direcció carretera de Barcelona. Un altre dels aspectes destacats és que la promotora cediria a l’Ajuntament un local de 1.500 m2 de planta baixa per establir un equipament d’ús cultural i recreatiu. “No descartem que aquest equipament municipal que guanyarà la ciutat es pugui dedicar al cinema”, avançava González. A més, el nou planejament, a diferència del PGM actual, contempla que els baixos dels edificis residencials es destinarien a locals comercials. En aquest sentit, González apuntava que la remodelació urbanística de la zona no afecta als habitatges ubicats actualment a la part baixa del carrer Santa Teresa i que compten amb comerços de restauració als baixos.

PETICIÓ A CHANGE.ORG
La desaparició dels cinemes El Punt ja ha creat molta expectació a la xarxa, on fins i tot s’ha promogut una petició a change.org per conservar les multisales. En el moment de tancar aquesta edició, unes 5.000 persones l’havien signat. – N.Ferrer

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?