Activitats per viure Tots Sants a Cerdanyola

55c0ee6d-5583-9de2-e4da-aceae7d5ab42

El Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès proposa la visita nocturna Tancats per Tots Sants. Es farà avui divendres 29 d’octubre a partir de les 20 h. Les places són limitades. Per participar-hi cal formalitzar la inscripció prèvia al MAC o bé trucant al 935 914 130 en horari d’atenció al públic. Si voleu aprofitar aquests dies per a visitar el Museu d’Art de Cerdanyola l’horari serà dissabte, 30 d’octubre, de 17 a 20 h i diumenge 31 i dilluns 1 de novembre d’11 a 14 h. L’equip tècnic del MAC suggereix dues obres per gaudir-les especialment aquests dies:

De Marian Espinal, L’Hort a la tardor (Paisatge de Cerdanyola), 1938

És un paisatge de tardor de Cerdanyola pintat el 1938, quan la família Espinal es va refugiar a la seva casa d’estiueig durant els bombardeigs de Barcelona. Es fa evident el canvi que ha patit Cerdanyola del Vallès: només es conserva el pont que apareix al centre: és el pont Vell, entre l’Av. de Catalunya i Francesc Layret. Les cases que sobresurten a l’esquerra marquen l’actual Av. de Catalunya.

D’Ismael Smith, La Mort i la Donzella, 1907

Un dels primers gravats d’Ismael Smith, on ha apareix la seva iconografia intrigant i ambigua, i que es troba a mig camí de l’expressionisme alemany i el decadentisme anglès. Es tracta d’una petita estampa que formava part del petit catàleg de l’exposició que va fer amb la Laura Albéniz a la Sala Josep Ribas.

El Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver proposa a la persona visitant una acurada visió del món iber i la seva presència a Cerdanyola del Vallès. Aquests dies és especialment recomanable visitar l’àmbit dedicat a «Costums, creences i tradicions», on és possible conèixer les creences i els rituals que configuraven el món espiritual ibèric, i s’exposen objectes que hi estan relacionats. Destaca la imatge de la deessa Demèter i l’esquelet d’un nadó. Sembla que relacionats amb un ritual domèstic encara poc clar, s’han localitzat esquelets infantils sota el terra d’algunes cases de Ca n’Oliver.  El Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver romandrà obert el dissabte 30 d’octubre d’11 a 14.30 i de 16.30 a 20 h. El diumenge 31 i el dilluns 1 de novembre de 10.30 a 14.30 h.

La Biblioteca Central ha preparat unes mostres documentals del seu fons. Es podran visitar tant a la planta 2 (pel·lícules de terror) com a la planta -1 (Llibres). Hi seran aquesta setmana i tenen el títol genèric d’“Esgarrifa’t”.

El Gremi de Pastisseria de Barcelona confia recuperar les vendes de panellets de 2019

El Gremi de Pastisseria de Barcelona espera amb optimisme la celebració de la Castanyada 2021 i preveu recuperar les vendes de panellets artesans d’abans de la pandèmia. La celebració de Tots Sants de 2020 va seguir marcada pel Covid, amb restriccions tant de mobilitat com de participants en trobades que van afectar les vendes.

Amb la retirada de les últimes restriccions el sector respira i torna l’optimisme. “Ha estat un any i mig difícil, com en molts altres àmbits, però ara podem dir que la majoria hem tornat a la normalitat en vendes. Evidentment, no és una recuperació regular, perquè hi ha zones, com la ciutat de Barcelona, on molts negocis encara estant afectats per la falta de turisme”, destaca Elies Miró, president del Gremi. Sobre la Castanyada 2021, Miró es mostra optimista: “Serà la primera diada sense cap restricció des de Nadal de 2019, hi ha moltes ganes de trobar-se i de celebrar, i una renovada valorització del producte artesanal i fet amb producte d’aquí. Tot això fa que els pastissers ens mirem el futur amb molt més optimisme”.

El Gremi calcula que, durant els 15 dies aproximadament que dura la campanya de la Castanyada, es vendran prop de 250.000 kg de panellets artesans a tot Catalunya. El fet que Tots Sants caigui en dilluns facilitarà els desplaçaments a segones residències i beneficiarà les pastisseries de fora de les grans ciutats.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?