Activat el nivell extrem de perill d’incendi a Cerdanyola

pla_alfa2

Cerdanyola i 7 municipis més del Parc Natural de Collserola han entrat avui en el nivell màxim del Pla Alfa. Per aquest motiu, tant per prioritzar la seguretat de les persones visitants com per minimitzar el risc d’incendi, des del Parc Natural de Collserola es recomana no accedir-hi mentre duri aquest episodi d’altes temperatures i risc alt d’incendis forestals.

A més, s’han tancat els principals miradors del Parc Natural i els aparcaments no vinculats a restauració. També s’han anul·lat totes les activitats autoritzades durant aquest període, entre elles la Cursa dels Poblats Ibèrics que havia de celebrar-se a Collserola el dissabte 16 de juliol. Alhora, també s’estan senyalitzant els principals accessos per tal d’avisar a les persones que visiten l’espai d’aquesta situació i de la recomanació de no accedir-hi.

Davant del risc extrem d’incendi forestal, s’ha ampliat el dispositiu de vigilància d’incendis forestals amb la incorporació de l’equip de manteniment que realitzarà tasques de vigilància i informació en el territori.

INFOCAT i PROCICAT

Davant d’aquest escenari, la Generalitat de Catalunya ha activat simultàniament en fase d’Alerta el Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) i el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) i ha establert les següents mesures i recomanacions per ajudar a evitar els efectes de l’onada de calor i l’alt risc d’incendis forestals en els municipis que es troben en nivell 3 del Pla Alfa:

  • Es suspenen les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a en algun nucli habitat o població.
  • Es restringeixen les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi.
  • Es suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores. S’exceptua la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l’alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d’arròs.
  • Es suspenen les obres, no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit, a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes.
  • Es restringeix l’ús d’eines (bufadors, serres radials, …) a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si per motius de força major s’han d’utilitzar cal que sigui comunicat a agents rurals per establir mesures de seguretat.
  • Es limita la circulació motoritzada en el medi natural (s’exceptuen residents i activitats que per la seva naturalesa siguin inajornables).

Aquestes mesures seran vigents des de les 00.00 hores de demà divendres dia 15 de juliol fins les 00.00 hores de dimarts dia 19, excepte les dues primeres relatives a activitats de lleure i esportives que seran vigents a partir de les 12 hores de demà divendres amb la mateixa finalització.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?