Activades mesures davant l’onada de calor a Cerdanyola

PXL_20220611_181221922

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat de l’arribada d’una massa d’aire molt càlid amb valors de temperatura per sobre de la mitjana fins al diumenge 17 de juliol. Davant d’aquest escenari, la Generalitat manté activat el pla PROCICAT i l’Ajuntament ha previst algunes mesures excepcionals. L’alcalde Carlos Cordón ha signat una resolució que ajudarà a pal·liar els efectes de l’onada de calor, atenent l’informe redactat per la secció de Protecció Civil de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. El document recomana prendre mesures extraordinàries per tal de alleugerir i protegir la ciutadania  dels efectes de les altes temperatures, especialment en els col·lectius més vulnerables – infants menors de 13 anys, embarassades i persones majors de 65 anys – minimitzant al màxim els efectes de la calor sobre la salut. Finalment, s’ha aprovat una modificació de la resolució de les mesures davant l’onada de calor i s’ha ampliat el col·lectiu de persones vulnerables amb accés gratuït a les piscines als infants menors de 16 anys i a les persones amb diversitat funcional.

Piscines gratuïtes per als col·lectius vulnerables, accés dels col·lectius més vulnerables a espais amb aire condicionat durant les hores del dia amb temperatures més elevades i gratuïtat del bus urbà a tota la població

Entre divendres 15 i diumenge 17 de juliol, les piscines d’estiu del Turonet, Bosc Tancat i Montflorit permetran l’accés gratuït als col·lectius vulnerables entre les 10h i les 19h.

A més, l’Ajuntament facilitarà l’accés dels col·lectius més vulnerables a espais amb aire condicionat durant les hores del dia amb temperatures més elevades. Aquests refugis climàtics estaran ubicats als centres cívics de Banús (dissabte de 10h a 13h i de 16h a 20h i diumenge de 16h a 20h), Fontetes (dissabte de 16:30h a 20h i diumenge de 16h a 20h), Montflorit (dissabte i diumenge de 10h a 21h), Serraparera (dissabte i diumenge de 10h a 13:30h i de 16:30h a 22h) i Turonet (dissabte i diumenge de 10h a 21h).

Una altra de les mesures preses ha estat la de garantir la gratuïtat del bus urbà a tota la població entre divendres 15 i diumenge 17 de juliol entre les 10h i les 19h. Durant aquesta també s’incrementarà la vigilància sobre els col·lectius més vulnerables des dels departaments municipals competents.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?