Actes centrals del 8M: acció artística ‘El fil de les dones’ i lectura del manifest

elenaok-640x694

Els actes centrals del Dia Internacional de les Dones a Cerdanyola es duran a terme avui 7 de març. Al matí, a la plaça de Francesc Layret, entre les 11h i les 13h, l’artista i professora de l’Escola d’Arts Plàstiques de l’Ateneu, Marutxi Beaumont, coordinarà l’acció artística ‘El fil de les dones’ que consistirà en teixir un tapís amb a finalitat de donar un missatge simbòlic del que es necessita per arribar a una societat més igualitària i més justa. L’acció, organitzada des del Museu d’Art de Cerdanyola, comptarà també amb la participació de dones de diferents grups i entitats de la ciutat i d’un grup de nou dones que participa a les activitats del programa ‘L’hivern és gran’. Entre totes i amb un treball conjunt i de cooperació faran xarxa per teixir un gran tapís amb motiu del 8M.

Glòria M. Urbano destaca el simbolisme d’aquesta acció artística i que respon a la línia de les activitats del programa del Dia Internacional de les Dones  que enguany han estat pensades “en clau de xarxa sota una tasca de teixir aliances”.

El mateix 7 de març, a les 18h i a la mateixa plaça Francesc Layret, es farà l’acte central amb l’actuació de Pilu Velver i la lectura del manifest a càrrec d’Elena Jaumandreu que amb paraules de la regira “és un mirall del que reflecteix el 8M”. Elena Jaumendreu va néixer al 1936 i des de molt joveneta es va convertir en una de les millors muntadores de pel·lícules arribant a treballar amb 28 anys amb Orson Welles. Al 2015, Jaumandreu va ser una de les fundadores de Taller de Cinema de Cerdanyola per a la gent gran i recentment el seu treball ha estat reconegut: al 2019 va ser nomenada membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català i l’any passat va ser reconeguda amb la Creu de Sant Jordi.

El concert de la cantautora Pilu Velver començarà a les 18h. A les 18:30h es farà una pausa per dur a terme la lectura del manifest i el concert continuarà durant mitja hora més

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?