
L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) mostra la seva preocupació respecte l’entrada en la nova “etapa de represa” i com afectarà a les residències de gent gran. “Ens trobem encara en una situació molt fràgil i demanem al Govern la màxima claredat i concreció, que clarifiqui tots els aspectes relacionats amb aquest àmbit per assegurar que puguem fer la feina de la millor manera possible”, assegura Cinta Pascual, presidenta d’ACRA.
“Ens preocupa molt que hi hagi nous rebrots en els centres i necessitem, per tant, que no hi hagi incertesa ni precipitació en la presa de decisions”, remarca Pascual. Segons la presidenta d’ACRA, “és hora de donar seguretat al sector, als residents, a les professionals, a les famílies” i cal que es faci amb la màxima urgència per evitar situacions complicades que puguin posar en perill la seguretat de tothom, i més en uns entorns on conviuen persones molt vulnerables. Des d’ACRA es considera que aquesta nova etapa ha de ser una oportunitat per demostrar que és possible garantir un equilibri en els centres residencials. Per una banda, cal evitar els rebrots amb el compliment de totes les mesures de seguretat, i de l’altra cal que les persones que viuen a les residències puguin fer–ho amb la màxima normalitat i llibertat.
ACRA també recorda a les famílies el seu “paper fonamental”en el benestar dels residents, i és per això que demana que els protegeixin amb totes les mesures de seguretat quan facin activitats fora dels centres, atès que una residència és una llar comunitària i que cal garantir la seguretat de totes les persones.
Què és ACRA?
L’Associació Catalana de Recursos Assistencials és una organització empresarial que agrupa el 70% de les entitats de recursos assistencials (residències, centres de dia, servei d’ajuda a domicili, centres sociosanitaris, entitats tutelars i teleassistència, entre d’altres) per a gent gran a Catalunya.