Acord a quatre davant la possible entrada de l’extrema dreta al consistori

WhatsApp Image 2023-05-03 at 21.15.03

ERC, Junts, Guanyem i En Comú Podem han signat un pacte antifeixista promogut per la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Cerdanyola-Ripollet (UCFR). “Vox, amb el seu discurs d’odi, no és una candidatura més, és una amenaça per la convivència, pels drets humans i la democràcia”, remarquen.

En l’acord de les quatre formacions, que asseguren que “simplement comparteixen la defensa de la democràcia davant l’amenaça de l’extrema dreta i els seus discursos”, s’exigeix que els debats electorals es facin sense la presència de VOX i es comprometen a no participar si el partit d’extrema dreta és convidat. Tampoc permetran que VOX faci ús dún llenguatfe d’odi en el cas que participin a l’audiència ciutadaba i “se’ls hi assenyalarà públicament quan ho facin”. En el cas que Vox aconsegueixi representació, es comprometen a no pactar en cas amb ells ni a secundar cap iniciativa ni cap moció que puguin presentar. “La defensa dels valors democràtics sempre ha de prevaler sobre els interessos de partit, sigui quina sigui la conjuntura del moment”, destaquen.

“Tots els signats pensàvem que va valia la pena arribar a un acord de mínims, esperem que la resta es puguin sumar en un futur perquè necessitem que l’antifeixisme sigui una posició hegemònica”, assegurava Ivan González. “Teníem molt clar que no els volíem ajudar a difondre el seu missatge, però tampoc volíem quedar-nos parats. Estan presentant-se a la ciutadania amb una pell de xai, però volem alertar que són llops i hem d’estar previnguts”, apuntava Joan Sánchez (Junts). “Davant el retorn del feixisme hem de tenir una situació extraordinària. No acceptarem cavalls de troia que vinguin a reventar l’estructura bàsica de drets i llibertats individuals i col·lectius”, afegia Albert Turon (ERC).

Compromís com a organització que lluita contra el feixisme i el racisme

“El nostre compromís com a organització que lluita contra el feixisme i el racisme és fer tot el possible per evitar que forces com VOX creixin aprofitant les eleccions municipals”, expliquen des de la UCFR. Per aquest motiu, van emplaçar tots el partits polítics que tenen representació al consistori a signar un pacte antifeixista. “Es van fer un parell de reunions on van participar PSC, Junts, En Comú Podem, ERC i Guanyem. Com a resultat d’aquelles dues reunions, des d’UCFR vam proposar un acord de mínims, amb tres punts que en principi, eren compartits amb tots cinc  grups participants a les reunions”, recorden. “Finalment, el PSC, tot i expressar-nos estar d’acord amb els tres punts, ens han traslladat que no estaven disposats a signar l’acord abans de les eleccions i tampoc fer-ho públic perquè creien que així fèiem publicitat a VOX. Ciutadans i PP, tot i haver estat convidats les dues reunions i a afegir-se a l’acord, mai ens van respondre”, apunten. El col·lectiu lamenta quel’acord no hagi estat més extens: “Al final el signen 4 dels 7 partits del consistori, perquè, com hem dit abans, és un acord molt de mínims i el considerem absolutament necessari”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?