Acollim Cerdanyola-Ripollet demana la regularització de les persones migrades

069d9cd25a97d75d36212a37cf7a6f3f

El col·lectiu Acollim Cerdanyola-Ripollet, membre de la coordinadora Obrim Fronteres, se suma a la petició de 500 entitats per demanar la regularització de totes les persones migrades que viuen a l’Estat Espanyol. L’objectiu és, segons remarquen, “posar en marxa una campanya social i política que faci arribar a les administracions responsables una proposta de regularització immediata”.

Vulnerabilitat de les persones migrades sense papers a nivell social i econòmic

Les entitats apunten que en aquest estat d’alarma han vist la vulnerabilitat de les persones migrades sense papers a nivell social i econòmic, i també la seva instrumentalització per ser utilitzades com a mà d’obra en l’àmbit sanitari, de cures o pels treballs agraris. Les persones migrades sense papers es troben amb dificultats per accedir als serveis de salut pública, dificultats econòmiques, de regularització del treball i d’habitatge o es troben amb el risc de mantenir el seu lloc de treball sense l’equipament de protecció necessari tot i estar en contacte amb persones de grups de risc. Les entitats que signen la petició també recorden “les traves d’alguns ajuntaments per accedir al dret universal d’empadronament pel fet de no poder acreditar un domicili” i la impossibilitat dels migrants no regulats “d’acomplir amb els requisits legals per la seva regularització en les circumstàncies excepcionals” que vivim.

Per a les entitats signants, el govern de l’Estat espanyol “es va postular per a millorar les condicions de vida de tota la població” i “ha de ser conseqüent i regularitzar a totes les persones sense papers de manera immediata”. En aquest sentit, demanen l’empadronament d’ofici a totes les persones que viuen en el municipi, la regularització amb permís de treball sense necessitat de contracte laboral i concessió d’autorització de treball sense necessitat de contracte als joves extutelats amb permís de residència. També reclamen el reconeixement immediat de la condició de refugiada i el pas directe a l’autorització de residència en igualtat de condicions amb la resta de persones migrades. Finalment, sol·liciten aplicar l’article 127 “ cuando concurran razones de interés público o de seguridad nacional….”, entenent que “és d’interès públic i social garantir els drets de tota la ciutadania i per això cal regularitzar les que estan en situació administrativa irregular”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?