ACFA es traslladarà a Ripollet al setembre

ACFA

L’Associació de Cuidadors i Familiars de Malalts d’Alzheimer (ACFA) es traslladarà al setembre a Ripollet. L’entitat s’ubicarà a l’edifici de l’antiga escola Tiana – Sant Sebastià, 26- que actualment ocupa el Patronat Municipal d’Ocupació ripolletenc i l’associació de veïns del barri.

ACFA, que actualment atén 15 malalts i 68 famílies, va començar la seva activitat a l’Associació de Veïns de Sant Ramon al 2013 en un local cedit per l’Ajuntament de Cerdanyola. Tres anys més tard, gràcies a les gestions del Rotary Club de Cerdanyola, van poder disposar dels pisos entresol 3 i entresol 4 de la plaça de La Pietat – propietat de la família Sugrañes- per realizar els tallers amb els malalts. Al març, l’entitat aturava les activitats que realitzava al local de la plaça de La Pietat per un informe tècnic de l’Ajuntament de Cerdanyola que assegura que actualment no s’adequa a la normativa. Després de treballar diferents alternatives, el govern municipal  va oferir a l’entitat que continuessin les activitats dels cuidadors a l’AV Sant Ramon i que els malalts utilitzessin el local de Parkinson Catalunya. “Un informe del Servei d’Activitats de l’Ajuntament recomanava no fer activitats amb malalts d’alzheimer al local de l’AV Sant Ramon per la presència d’esglaons i la falta d’un bany adaptat i vam buscar la possibilitat de fer aquestes activitats en un altre espai. Es va trobar la possibilitat de que els malalts utilitzessin el local de Parkinson Catalunya (avinguda Creu Roja) que està adaptat i és accessible. A més, ells van l’activitat pel matí i ACFA per la tarda o sigui que era viable compartir-ho”, explica la regidora de Centres Cívics, Marian Navarro.

“L’espai que ens han ofert a l’Ajuntament de Ripollet és un 10 i ho hem aconseguit en només dues reunions i en pocs dies. L’Ajuntament de Ripollet és molt efectiu”, celebra la presidenta d’ACFA, Lurdes Borgoñoz. La nova ubicació d’ACFA compta amb un pati amb taules i arbres, espai per aparcar a l’interior, dues aules grans, aire condicionat, calefacció i ascensor i bany adaptats. “És cert que l’Ajuntament de Cerdanyola al final ens va fer la proposta del local del Parkinson, però la junta d’ACFA va decidir que com els tallers dels cuidats i cuidadors es fan en paral·lel era inviable estar tan lluny i haver d’anar amunt i avall”, explica Borgoñoz. Tot i que continuaran atenent els malalts de Cerdanyola i poblacions dels voltants com feien fins ara, ACFA passarà a ser ACFA Ripollet-Cerdanyola.

“Des de l’Ajuntament hem fet un gran esforç per trobar un local adequat. Hauríem desitjat tenir un local com el que els hi ha ofert l’Ajuntament de Ripollet, però avui en dia no el tenim. Entenc que prefereixin estar en un local on puguin fer les activitats de cuidadors i malalts a la vegada. Al final el que volem és el bé de l’entitat i dels malalts”, remarca Navarro.

L’oposició signa un manifest en suport i agraïment a ACFA

Els grups municipals de l’oposició han fet públic un manifest on expressen tot el seu reconeixement i l’agraïment a l’entitat, pel servei i els recursos que ha ofert durant aquests anys des de Cerdanyola. “Lamentem profundament el paper que ha fet el govern de la ciutat en tot aquest procés. Ens fa sentir impotència i decepció, perquè no ha sabut trobar solucions i tot sovint ha fet més la impressió de posar pals a les rodes que d’ajudar”, destaquen: “Desitgem una llarga vida a l’associació ACFA i esperem què pugui continuar oferint els seus serveis i recursos als cerdanyolencs i les cerdanyolenques i que trobin a la ciutat veïna una gestió àgil i eficient per part de les administracions i el suport que aquí no els hem sabut donar”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?