ACFA demana una solució per poder continuar la seva activitat

IMG_20210329_134201

L’Associació Familiars Cuidadors de Malalts d’Alzheimer de Cerdanyola (ACFA) ha aturat les activitats que realitzava al local de la plaça de La Pietat, 12 per un informe tècnic de l’Ajuntament de Cerdanyola que assegura que actualment no s’adequa a la normativa.

Serveis tècnics del consistori van realizar una inspecció el passat 4 de març i al corresponent informe demanen a l’entitat que realitzi el corresponent tràmit de llicència d’obres de canvi d’ús de l’establiment on es desenvolupa l’activitat, que justifiqui el compliment de tota la normativa d’aplicació, i també especialment de la normativa d’accessibilitat 135/1195 del Codi tècnic d’edificació i del Reglament electrònic de baixa tensió. Es fa constar quer l’ascensor i l’itinerari co compleixen amb les dimensions mínimes. Finalment, es demana que es realitzi el corresponent tràmit de comunicación d’inici d’activitat amb certificat tècnic d’acord amb l’article 32 de la lllei 18/2020. I és que l’activitat de l’entitat no estava classificada en la Llei 16/2015 quan va començar a treballar, però actualment sí que ho està en la Llei 18/2020 que va entrar en vigor al gener d’enguany. “No es pot exercir l’activitat fins que no es compleixin els punts anteriors”, remarca l’informe. “El 24 de març vaig rebre la comunicación d’aquest informe i ja vam decidir aturar les activitats, explica la presidenta d’ACFA, Lurdes Borgoñoz, que recorda que l’entitat porta a terme una tasca sociosanitària essencial tant per malalts com per als seus cuidadors.

ACFA, que actualment atén 15 malalts i 68 famílies,  va començar la seva activitat  al local de l’Associació de Veïns de Sant Ramon al 2013. Tres anys més tard, gràcies a les gestions del Rotary Club de Cerdanyola, van poder disposar dels pisos entresol 3 i entresol 4 de la plaça de La Pietat – propietat de la família Sugrañes- per realizar els tallers amb els malalts. Concretament allà es fa motivació cognitiva, gimnàstica, art-teràpia i musicoterapia de 17.30 a 19 hores de dilluns a dijous. “Al pis hi ha ventilació i se’ns va arreglar el bany, per a nosaltres és un espai 10”, explica Borgoñoz, que apunta que ara no poden traslladar els 15 malalts al local de l’AV perquè “allà no podríem complir amb la distancia de seguretat ni amb pro ventilació”. L’activitat de l’entitat als pisos ha motivat les queixes del veïns, situación que ha comportat la intervenció del servei de mediació de l’Ajuntament. “Som conscients que els veïns no ens volen allà, però entrem esglaonadament i només són quatre dies a la setmana en sessions d’hora i mitja”, apunta Borgoñoz. Mentre preparen la documentació requerida per l’Ajuntament, l’entitat ha sol·licitat poder compartir el local del Menjador solidari dels Amics de Mossèn Rosell al carrer Canàries. “No volem deixar 68 famílies sense unes activitats molt importants per a la seva estabilitat física i emocional. Necessitem una solució”, apunten.

El govern municipal, obert a trobar una solució

“Tindrem una reunió amb l’entitat la setmana vinent i des del govern no tanquem cap porta per trobar una solució a la situació”, remarca la regidora de Promoció de la Salut, Carme Arché.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?