A l’espera de la resposta de Vodafone

b0d7d8c971b982fb6678172b9076bb96

Ajuntament i l’Associació Salut i Control de radiofreqüències de Cerdanyola proposen a l’empresa baixar la intensitat de la radiació que produeixen les antenes de telefonia mòbil

El debat sobre les antenes de telefonia mòbil al centre urbà continua a l’agenda de Cerdanyola. Després de mesos de reunions amb Vodafone que no han acabat amb cap acord, ara Ajuntament i veïns esperen una resposta de l’operadora de telefonia a l’última proposta que se li ha fet arribar: baixar la intensitat de la radiació que produeixen les antenes de telefonia mòbil a Cerdanyola. “De moment Vodafone no ha concretat la seva postura sobre la nostra proposta, m’han comunicat que necessitaven més temps”, anuncia el regidor d’Urbanisme, Ivan González.

MÉS DE 6.000 INSTÀNCIES I 800 SIGNATURES

Una llista de més de 800 entitats -associacions veïnals, culturals, esportives, comerços, empreses, establiments d’hostaleria, partits polítics, sindicats, associacions de gent gran i cíviques, entre d’altres- han signat el manifest de l’Associació Salut i Control de radiofreqüències, que també ha aconseguit més de 6.000 instàncies presentades per ciutadans del municipi. El manifest reclama la retirada de les antenes de Vodafone a Serraperera i Turonet- on l’antena encara no està emetent, però es troba a un pas de la seva connexió-, el control del nivell de les radiofreqüències dels més de 40 repetidors ja existents i la recerca d’un nou model que garanteixi la salut.

El col·lectiu, creat amb la voluntat d’aturar la posada en marxa de dues antenes de telefonia als barris de Serraperera i Turonet, explica que a finals d’octubre el govern municipal els va convocar a una reunió amb Vodafone on “s’obre una nova via de negociació” més enllà de les ubicacions de les antenes. “Si Vodafone està disposada a baixar la intensitat fins el 0’4v/m la ubicació pot negociar-se”, expliquen els portaveus de l’associació, que apunten que aquesta opció ja s’havia posat sobre la taula sis mesos abans i l’operadora l’havia refusat.

VOLUNTAT DE SUMAR
Quan fa unes setmanes l’Associació de Veïns del Turó reclamava unitat d’acció entre entitats en la lluita contra les antenes de telefonia mòbil a Cerdanyola, la sorpresa va arribar a l’Associació Salut i Control de radiofreqüències. “El nostre propi nom ho diu tot, lluitem per tota la ciutat, creiem que cal sumar i no restar”, remarquen. A més, l’entitat recorda que va néixer amb la voluntat d’aturar la posada en marxa de dues antenes de telefonia als barris de Serraperera i del Turonet. “Sempre hem estat oberts a la ciutadania, les més de 500 persones connectades a Salut i Control de radiofreqüències són de tots els barris”, destaquen. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?