A Cerdanyola es demana molt més lloguer (42,9%) del que s’ofereix (5,3%)

3307717c0fe122dc2ed142f42c77bf35

La sala d’actes del Museu d’Art de Cerdanyola va acollir ahir la presentació de la diagnosi sobre l’habitatge a la ciutat. El treball constata que hi ha desajustaments entre l’oferta i la demanda d’habitatge. Es demana molt més lloguer (42,9%) del que s’ofereix (5,3%). Pel que fa a la superfície dels habitatges s’ofereixen superiors (83,6 m2 mitjana plurifamiliar) a les dels habitatges sol·licitats (73,2 m2 mitjana plurifamiliar). Pel que fa a preus es constata una gran diferència entre propietat i lloguer. Si s’opta per la compra, l’habitatge en oferta té un preu global de 347.000 € mentre el comprador podria pagar fins a 152.582 € de mitjana. Pel que fa al lloguer l’habitatge en oferta té un preu mitjà global de 1.220 €/mes de mitjana i els que en cerquen un podrien pagar fins a 676 €/mes de mitjana.

Pel que fa a l’accés al mercat lliure d’habitatges, la diagnosi destaca que tres de cada deu noves unitats familiars de la ciutat no hi podran accedir. 911 estimades fins al 2.025. D’aquestes noves unitats familiars més de la meitat s’adequaran a un perfil de necessitats basat en el lloguer assequible i més de dos terços no podran accedir ni tan sols a l’HPO més assequible (lloguer de règim especial). L’estudi identifica un parc d’habitatges buits potencial màxim que podria assolir el 8,7% del total (2.186).

El Pla Local d’Habitatge ha de garantir 1.343 habitatges assequibles fins l’any 2.025 per a cobrir l’Objectiu de Solidaritat Urbana. Ja s’ha presentat en una sessió oberta a la participació de personal tècnic i electe de l’Ajuntament, representants d’immobiliàries i d’empreses bancàries.

Aviat s’habilitarà un espai al web municipal www.cerdanyola.cat perquè qui ho vulgui faci arribar les seves propostes al Pla Local d’Habitatge. El document final s’enllestirà a finals de febrer, segons indicat l’Ajuntament en un comunicat. La regidora d’Habitatge, Pepi Rivera, va presentar la sessió de treball destacant que per al govern local l’elaboració del Pla Local d’Habitatge és un tema prioritari.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?