8 de març, unes reivindicacions que continuen vigents

649c1b234f9e05214b0a8859fe37993f

Enguany el programa, amb el lema #somhistòria, està dedicat a fer visible la memòria històrica de les dones per reivindicar que elles han contribuït activament al desenvolupament de la societat

Sense les dones el món s’atura. Això és el que vol demostrar enguany el Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, que arriba en un context de mobilitzacions i amb la vaga de dones com el seu màxim exponent. Són dies on la ciutat es tenyeix de lila amb un programa -elaborat per la Comissió del 8 de març i amb el lema #somhistòria- que està dedicat a fer visible la memòria històrica de les dones per reivindicar que elles han contribuït activament al desenvolupament de la societat.

ACTE CENTRAL A LES 18.30 HORES A LA PLAÇA DE L’ABAT OLIBA

Amb motiu de la vaga feminista convocada per demà 8 de març, l’acte central s’ha traslladat a avui dimecres i tindrà lloc a partir de les 18.30 hores a la plaça de l’Abat Oliba. L’acte estarà protagonitzat per una marxa de dones amb pòsters de dones que han fet història i acabarà amb un acte musical de cançons i recital de poemes a càrrec de Pasquines. Finalment es farà lectura del manifest.

L’AJUNTAMENT S’ADHEREIX A LA CONVOCATÒRIA DE VAGA FEMINISTA

L’Ajuntament s’ha sumat a la convocatòria de vaga i la regidora de Polítiques d’Igualtat, Elvi Vila, ha fet una “crida a totes les dones a fer vaga”. Demà dijous 8 de març col·lectius de tot el territori organitzaran actes i manifestacions durant el 8 de març. El Comitè de la Vaga General Feminista del Vallès Occidental -on participen sindicats anticapitalistes, organitzacions i col·lectius feministes i moviments socials com la PAH o els CDR-, s’uneix a la convocatòria de vaga general. Així, el mateix dia 8 hi haurà manifestacions i concentracions a Sabadell, Terrassa, Sant Cugat, Barberà i Cerdanyola. A la ciutat la Figa Rebel ha convocat una manifestació a les 16.30 hores a la plaça de Francesc Layret.

El manifest unitari del Vallès Occidental fa especial esment a la manca de legislació i polítiques públiques pel que fa al treball reproductiu i de cures no remunerat i denuncia la feminització de molts llocs de treballs de caràcter precari. També fa èmfasi en la desprotecció de la maternitat en l’àmbit laboral o la perpetuació de jerarquies de classe i gènere a les empreses i la bretxa salarial encara existent. S’exigeix, a més, entre d’altres reivindicacions, la fi dels feminicidis i la cosificació de les dones, el dret a l’avortament per a totes les dones -també les menors-, el reconeixement de les diferents identitats de gènere o la fi de la discriminació que pateixen les dones migrades.

CCOO I UGT HAN DECIDIT CONVOCAR NOMÉS ATURADES DE DUES HORES

La convocatòria nacional s’ha realitzat per part de sindicats com la COS, la CGT, la CNT o l’USTEC, mentre que els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han decidit convocar només aturades de dues hores i adherir-se a la vaga de consum, de cures i d’estudiants.

LES ACTIVITATS DEL PROGRAMA ENCARA S’ALLARGARAN

El programa d’activitats – el podeu consultar a la pàgina 24- és ampli, destacava Vila, i inclou tallers, xerrades, cinema i teatre, entre d’altres. Un dels actes més diferents serà la xerrada ‘Duresa de la dona a Burkina Faso’ (13 de març a les 18.30hores a la Biblioteca Central) una xerrada a càrrec de Mercè Burgués, que explicarà les diferències entre les dones de la societat occidental i les africanes. I de les dones a Àfrica al ‘Feminisme avui a casa nostra’, una xerrada que organitza MES i que anirà a càrrec de la directora de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB, Joana Gallego (14 de març a les 19.30 hores a Cal Pintxo). – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?