600 alumnes participen en la primera edició del Cerdanyola Talent Factory

WhatsApp Image 2022-12-01 at 14.38.12

Aquest curs escolar 2022-23 es realitza la primera edició  del ‘Cerdanyola Talent Factory’, una iniciativa creada per l’empresa Talent Factory i impulsada per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb l’objectiu de fomentar la cultura de emprenedora entre els joves i les joves estudiants de secundària de la ciutat. Enguany hi participen un total de 600 alumnes d’un total de 10 dels 13 centres educatius de secundària i Batxillerat del municipi (Institut Banús, Escola Escaladei, Escola Fedac Cerdanyola, CEE – CFT Flor De Maig, Institut Forat del Vent, Institut Gorgs, Institut Jaume Mimó, Col·legi Montserrat, Escola Ramón Fuster i CFP Fundació UAB).

El projecte transversal dels àmbits de Desenvolupament Econòmic i Educació posa en valor la importància de l’emprenedoria d’una forma pedagògica i configura un escenari real d’oportunitats laborals per al futur dels joves. Al llarg del projecte l’alumnat farà equips de dues persones i participaran en el concurs a la “millor idea de negoci” que els permetrà adquirir nous coneixements sobre el món de l’emprenedoria. Tant l’equip del Talent Factory com l’equip municipal faran una selecció de les 10 millors idees de negoci presentades que participaran en un procés de mentoratge per part d’empresaris i empresàries locals experts (Catalònia Fundació, Enchufing, Ercros, FR, Grassoler, Maranges, Moreda Riviere, Natura Bissé, Rosa Gres, Sisquella Grup i Trison Scent). Els mentors i mentores ajudaran i assessoraran els 10 equips seleccionats a desenvolupar el seu pla de negoci que faran la presentació dels seus projectes en un acte final on hi haurà un equip guanyador, un segon i un tercer classificats.

El primer premi serà un viatge a Sillicon Valley, el segon serà un viatge a Brussel·les, i el tercer classificat farà una visita a l’ecosistema emprenedor de Barcelona. Però més enllà dels premis, es vol contribuir a despertar la creativitat i la capacitat innovadora de molts i moltes joves de Cerdanyola.

“Aquesta trobada posa de manifest que a Cerdanyola tenim, i molt, talent jove”, remarcava l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, que es mostrava convençut que els joves demostraran que aquesta és “la millor pedrera de ments despertes, de joves crítics, amb idees, disposats i disposades a fer d’aquest, un món millor, a través de l’esforç, la dedicació i la creativitat”. Des de l’Ajuntament, apuntava, “volem ajudar-vos a fer el pas i posar en pràctica el vostre esperit emprenedor, a ampliar la vostra visió en relació amb l’entorn laboral i les vostres futures sortides professionals”.

La promoció de la cultura emprenedora esdevé cabdal en el context d’una societat del coneixement o “Cerdanyola ciutat del coneixement”, perquè augmenta la relació entre el sistema educatiu i el productiu, incrementa la qualitat del treball, afavoreix la millora dels resultats educatius i promou l’adquisició d’un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones a gestionar adequadament els seus projectes professionals i vitals.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?