43.570 persones podran votar a les eleccions municipals i europees
Cecs

24f13dfd02fd46bd71a7e0abea42e3b3

Per primera vegada en unes eleccions municipals, les persones amb discapacitat visual podran exercir el seu dret a votar en secret a Cerdanyola

Doble cita electoral. Diumenge 26 de maig se celebraran Eleccions Municipals i Europees i a Cerdanyola del Vallès 43.570 persones podran exercir el seu dret a vot en algun dels 13 col·legis electorals. En total, per a aquestes eleccions es constituiran 67 meses.

INFORMACIÓ A CERDANYOLA.CAT I A AL-DIA. COM

Al web municipal (cerdanyola.cat) es pot consultar el cens electoral i la informació relacionada amb aquests comicis. Durant el dia de les eleccions, el cens també es podrà consultar presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i als mateixos col·legis electorals.

Per primera vegada en unes eleccions municipals, les persones amb discapacitat visual podran exercir el seu dret a votar en secret a Cerdanyola. L’Ajuntament ha adoptat el sistema que s’empra a les eleccions Autonòmiques, Generals i Europees i mitjançant la utilització dels kits de vot accessible garantirà el dret i l’autonomia de les persones invidents que ho hagin sol·licitat a l’OAC. L’establiment del sistema de votació en Braille dóna resposta a la campanya efectuada per l’ACIC (Associació Catalana per a la Integració del Cec) per al compliment efectiu del dret constitucional al vot secret (art. 68.1 i 69.2 CE). També, en el ple municipal de març, es va aprovar per unanimitat la moció, presentada per ERC, per a ‘la instauració d’un sistema que garanteixi a les persones invidents exercir el seu dret al vot secret a les eleccions municipals del 26 de maig’.

A Cerdanyola es presenten 10 candidatures a les municipals i 5 candidatures optaran a la presidència de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra. La web de l’Ajuntament oferirà informació dels els índex de participació a la nostra ciutat a les 14 i a les 18 hores i a partir del tancament dels col·legis, a les 20 hores del vespre, es facilitarà l’índex de participació total i el resultat dels comicis. Primer es farà el recompte dels vots a les eleccions europees i després de les municipals.

QUÈ VA PASSAR AL 2015?
La participació va ser del 58’04%, 5’35 punts més que al 2011. Els socialistes guanyaven les eleccions municipals, però amb només 28 vots de diferència respecte el Compromís per Cerdanyola.

Qui es presenta a les municipals?

A Cerdanyola: Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés (PSC-CP), Guanyem Cerdanyola – Alternativa Municipalista (GuanyemC-AMUNT), Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal (ERC-AM), Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (Cs), Partit Popular/Partido Popular (PP), Junts per Cerdanyola (JUNTS), En Comú Podem Cerdanyola – En Comú Guanyem (eCPCECG), Som Alternativa – Front Municipalista (F!), Convergents (CNV) i Gent per Bellaterra (GP BELLATERRA).

A Bellaterra: Gent per Bellaterra (GP BELLATERRA), Convergents (CNV), Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal (ERC-AM), Junts per Bellaterra (JUNTS) i Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (Cs).

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?