25-N: Cerdanyola torna a rebutjar les violències masclistes

25n

El Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, el 25 de novembre, es tornarà a commemorar a Cerdanyola amb un ampli programa d’activitats. Però des del consistori són conscients que aquest dia és només la punt de l’iceberg del treball realitzat diàriament que s’exemplifica amb els protocols d’abordatge existents, els programes d’activitats estables i els tallers que es duen a terme a les escoles i instituts en el marc de Cerdanyola Educa.

“Treballem amb el convenciment que és un treball diari que s’ha de fer amb el compromís de totes perquè és un problema de tothom”, destacava la regidora de Feminisme i LGTBIQ+, Glòria Urbano, que va mostrar el seu rebuig “cap a una societat heteropatriarcal que continua fent violència a les dones”. En aquest sentit, l’alcalde Carlos Cordón remarcava que seguiran fent una feina transversal i de conscienciació: “No pararem de posar pals a les rodes per acabar amb aquesta lacra”. A més, Cordón posava en valor la importància que el programa del 25-N torni a la presencialitat “perquè la violència masclista és una altra pandèmia i el COVID l’ha silenciada”.

El programa d’activitats, que s’iniciaven dilluns i s’allargaran fins al 18 de desembre- ha estat coordinat des de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès en col·laboració amb entitats -Dones per la Igualtat, Cineclub Xiscnèfils, Cerdanyola Educació Feminista, Esplai Cucut, i Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada- i amb la implicació del Consell Municipal de Polítiques de Dones.

El programa

El programa arrenca el dimarts 16 de novembre a les 18 h, amb la presentació dels llibres ¿Jugamos a Magas? i ¿Jugamos a Princesas? a càrrec de la seva autora Isa Martos i la periodista Celia Diez. Es durà a terme al Museu d’Art de Cerdanyola de forma presencial.

Divendres 19 de novembre a les 17.30 h tindrà lloc al MAC el taller d’autodefensa personal feminista, a càrrec de Manuel Rubio, expert en Krav Maga.

El dimarts 23 de novembre es durà a terme l’acte central del Dia Internacional contra les Violències Masclistes a la Plaça Abat Oliba. L’acte iniciarà a les 18h amb l’acció teatral de carrer “El Crim dels llençols” a càrrec de La Mayéutica. Tot seguit, es farà la lectura del manifest. Durant tot l’acte central hi haurà una Instal·lació de sensibilització envers els feminicidis comesos durant l’any 2021, per realitzar-la es comptarà amb la col·laboració del Programa municipal de la Gent Gran i el projecte ‘El latido de las mariposas’.

El dimecres 24 de novembre, hi ha programades quatre activitats. En primer lloc, a les 18 h es durà a terme l’activitat de Domassos reivindicatius al Casal de Joves Altimira. On s’elaboraran domassos amb frases contra les violències masclistes, i es podran endur a casa per penjar als balcons. També a les 18 h, es realitzaran Jocs de taula amb perspectiva feminista al Casal de Joves Altimira.I a la vegada, a les 18 h, es farà l’activitat “Més que una xifra. Els noms dels feminicidis 2021”, on es representaran diverses siluetes de dones assassinades, durant el 2021, per seguir denunciant els feminicidis. Finalment, a les 20 h es presentarà l’obra de teatre “No solo duelen los golpes” de Pamela Palenciano, al Teatre Ateneu. Cal reservar entrada gratuïta a www.cerdanyola.cat/teatre.

El dijous 25 de novembre a les 20:30 h es transmetrà la pel·lícula Solo una Vez de Guillermo Río Bordon (2021), al Teatre Ateneu de Cerdanyola, organitzat per l’entitat Cineclub Xiscnèfils.
El divendres 26 de novembre de 9 h a 14 h tindrà lloc una jornada de formació per a professionals i entitats: Com hem d’atendre els homes que exerceixen violència masclista? Aquesta activitat ha estat organitzada des del Protocol d’Abordatge de les Violències Masclistes. Serà de caràcter presencial i la inscripció gratuïta i obligatòria per a participar-hi s’ha de realitzar mitjançant l’enllaç (data límit 19 de novembre): http://www.cerdanyola.cat/jornada26n.

El dijous 2 de desembre de 19 h a 21 h es durà a terme la 1a Marxa Exploratòria per Cerdanyola, una ruta urbana dirigida a dones per tal d’analitzar com millorar la percepció de seguretat (il·luminació, mobiliari urbà, accessibilitat, arbrat i verd urbà, etc.). Serà una activitat no mixta i cal inscripció prèvia a dones@cerdanyola.cat o 607 28 07 50. Les places són limitades.

El significat del cartell

El cartell d’enguany mostra les cadires buides que formaran part de la instal·lació que es durà a terme a l’acte central. Es col·locarà una cadira buida per cada feminicidi comès aquest any. A més, es posarà a cada cadira una papallona lila teixida de ganxet i el nom de cada dona assassinada.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?