23è Fantosfreak: 40 curts i recuperació dels concerts i la lluita lliure

fantosfreak

La XXIII edició del Fantosfreak, el Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola, se celebrarà del 18 del 22 de juliol al parc del Turonet sense cap restricció. Així, tornen els concerts gratuïts (18 de juliol – Le Big Sur, 19 de juliol – Montflorit, 20 de juliol – Afterdoom, 21 de juliol – Edena) previs a la projecció dels curts de dilluns a dijous i la lluita lliure de divendres amb Riot Wrestling. Com enguany el festival recupera la “normalitat i l’alegria”, el leitmotiv són els personatges ‘Los Bailongos’.

La pantalla i cadires ocuparan el mateix espai que l’any passat, però l’accés serà lliure i tornarà a haver servei de bar. En total, s’han seleccionat 40 curts que es projectaran en blocs de 10 de dilluns a dijous. L’últim dia, el divendres 22 de juliol, es projectaran els curts guanyadors i es lliuraran els premis. “La meitat dels 40 curts que participen en aquesta edició són de producció espanyola i l’altra meitat són estrangers de dotze països diferents”, explica el director del festival, Rafa Dengrà, que destacava que per primera vegada hi participa un curt de Taiwan. La promesa de Javier Abarca amb el suport del Taller Cinema Cerdanyola, Un film français de Chesco Murillo, Alejandro M. Richarte i Joan Ramon Viñas; i In Mind de Pedro Villarejo són els tres treballs de Cerdanyola a concurs.

“El Fantosfreak va demostrar que es podia oferir cultura de qualitat en pandèmia”, valorava l’alcalde, Carlos Cordón. Per al regidor de Joventut, David González, és “un festival consolidat i del que sempre fem un balanç molt positiu”. Per la seva banda, el regidor de Joventut, David González, ha explicat que la nova distribució de cadires permetrà aprofitar més espai per a cadires, així com recuperar la gespa del Turonet.

L’animació, un gènere en alça

Entre els curtmetratges participants, hi ha 10 produccions d’animació, una tendència en alça en les últimes edicions, apuntava Dengrà. Un dels curts d’animació que es podran veure és Bestia (Hugo Covarrubias), que va ser finalista a l’última edició dels Oscar. En aquestes dues dècades de trajectòria del festival “el cinema s’ha democratitzat i la diferència entre curt de molt pressupost i poc és cada vegada menys perceptible”, apunta Dengrà, que destaca l’augment de dones en la dirección de curts.

Els premis

El Fantosfreak oferirà tres premis (1.000, 500 i 300 euros), el guardó del públic (300 euros), el premi Garmanbozia a l’esperit més freak (300 euros) i les mencions especials Pepito de oro a la millor mort, Charlie a la criatura més entranyable, Gagci al millor gag, Avestruz al millor ensurt, Pterodáctilo al millor crit i Ya se sabe o es sospechoso a la frase més mítica.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?