‘23 F. Anatomia d’un instant’ obre la programació professional al teatre Ateneu

imatge_np_teatre_23f

Un exemple de teatre document que obrirà el 4 de febrer, a les 20 h i al Teatre Ateneu, la programació professional de la sala cerdanyolenca. El preu de les entrades és de 20 €; 15 €, anticipada i 11 € per estudiants i pensionistes. Són a la venda online a l’adreça www.cerdanyola.cat/teatre

Primer fou el llibre de Javier Cercas, titulat 23F, Anatomia d’un instant (Rosa dels Vents : 2009) una documentada crònica al cop d’estat del 23 de febrer de 1981. Àlex Rigola signa la dramatúrgia i la direcció d’un muntatge que compta amb un elenc de luxe format per Pep Cruz, Miranda Gas, Roser Vilajosana i Eudald Font.

Àlex Rigola explica que l’obra és «l’aproximació a un instant concret i real que remet a un dels dies més singulars del nostre passat més proper i que serveix per explicar-nos un dels períodes més interessants de la nostra història, la Transició. Ofereix el privilegi d’observar allò que la natura no ens deixa veure, potser perquè estèticament no és bell. A través de Javier Cercas assistim a la transformació del cuc en papallona, a la metamorfosi d’una dictadura en una democràcia mentre un falangista es converteix convençudament en un socialdemòcrata. Amb tota l’èpica, amor, estratègies, errors, traïcions i traumatismes que va comportar un moment en què no hi havia cap manual d’aprenentatge. Perquè si el 23 F simbolitza d’alguna manera el final de la Transició, els primers onze mesos de govern de Suárez són una de les transformacions més espectaculars nascudes de les entranyes d’una dictadura que no ha estat enderrocada.»

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?