2’5 milions d’euros per a inversions

008c8534b5d3a2f55fcba82b811ebe8e_L

El ple ordinari de juny aprovava -amb els vots favorables de PSC, ECP, Junts i PP; les abstencions d’ERC i Ciutadans, i el vot en contra de Guanyem- una modificació del pressupost per al Pla d’Inversions per a l’any 2020 amb un finançament de 2.573.633 euros. Entre les inversions previstes destaquen clavegueram: (240.000 euros), obres al carrer La Clota sota l’AP7 (40.000 euros), reparació de la coberta de l’Ateneu (130.000 euros), millora d’accessibilitat barri Fontetes (50.000 euros) i als carrers de  Serraparera (90.000 euros) i la reforma i rehabilitació Torre Vermella 315.000 euros.

11 mocions aprovades en el primer ple després de l’estat d’alarma. Només es va rebutjar una contra el terrorisme d’estat

Les mocions van protagonitzar gran part de la sessió plenària de juny, que només va rebutjar una proposta presentada per ERC, Guanyem i Junts de denúncia contra el terrorisme d’estat i qualsevol altra forma de violència exercida per l’autoritat a canvi de la llibertat individual de les persones.

Per acord de junta de portaveus es van aprovar tres propostes. La primera relativa ala modificació dels criteris d’aplicació  de la regla de despesa als ajuntaments, la segona en suport a la necessitat d’un pacte d’estat pel dret a l’habitatge – que demana sol·licitar al Govern de l’Estat espanyol, conjuntament amb les Comunitats Autònomes i les entitats municipalistes, a posar en marxa aquest Pacte d’Estat pel Dret a l’habitatge- i una tercera  relativa a donar suport a la campa-nya #monlocalrefugi promoguda pel fons català de cooperació al desenvolupament.

El plenari va donar llum verda a la moció presentada per Guanyem per al reimpuls dels treballs a favor de la gestió 100% pública i directa del servei de subministrament domiciliari d’aigua. El text demana declarar estratègica la feina al sí de l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública (AMAP), convertint-la en una prioritat en l’acció de govern i destinant instruments i recursos efectius per a fer-ho possible.

També va tirar endavant la moció presentada pel grup municipal d’En Comú Podem i Guanyem per enfortir la renda garantida  i complementar amb i l’ingrés mínim vital. El text demana al Govern de la Generalitat, tal com reclama el Síndic de Greuges, a donar continuïtat al pagament de les prestacions de renda garantida de ciutadania i que s ajornin les possibles suspensions i extincions de la prestació mentre duri l’estat d’alarma fins que no es normalitzi el funciona-ment dels serveis afectats i es reobrin les oficines d’atenció presencial.

D’altra banda, també es va aprovar una moció presentada per ERC per a la millora dels aparcaments de rotació en suport al comerç i la restauració locals. El text insta l’Ajuntament de Cerdanyola a aplicar de manera urgent un paquet de mesures destinades a millorar els aparcaments de rotació de zona blava o en pàrquing soterrat. També demana elaborar un pla de millora de l’aparcament amb les mesures que no siguin d’aplicació immediata i sotmetre’l al Consell de Mobilitat per tal de sotmetre’l a la participació ciutadana i incloure-hi les millores que s’hi recullin. “Estem treballant en molts punts dels que dieu, ho estem estudiant, però no es pot fer de manera urgent perquè s’han de pressupostar”, explicava la regidora de Planificació Urbanística, Eulàlia Mimó. Una altra proposta dels republicans per a la redacció d’un nou pla de mobilitat urbana per a Cerdanyola també va obtenir la llum verda del plenari.

La moció presentada per Junts,  Guanyem i ERC per reclamar al govern espanyol el pagament de les prestacions dels treballadors que es troben afectats per un ERTO també obtenia el vist-i-plau del plenari.

També s’aprovava una moció -presentada per Junts, Guanyem  i ERC- en favor de la llibertat d’expressió i contra la prohibició de l’exhibició de banderes ‘no oficials’ en façanes d’edificis públics. I finalment, obtenia la llum verda del consistori la moció presentada pel grup municipal de CS, ERC i ECP per preservar i fer efectiva la conciliació laboral i reducció de l’escletxa salarial en la situació provocada per la crisi de la covid-19.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?