Els partits valoren els resultats electorals del 14-F

eleccionsepi2

PSC: “Són un bons resultats i és molt positiu per al nostre partit, per a la nostra ciutat i per a Catalunya”

Els socialistes han obtingut un 29,88% del total del vot emès, el que suposa un increment d’11,77 punts respecte a les eleccions del 2017. “Estem molt satisfets. Són un bons resultats i és molt positiu per al nostre partit, per a la nostra ciutat i per a Catalunya”, remarca David González. En primer lloc, destaca perquè els socialistes han tornat a guanyar unes eleccions autonòmiques a Catalunya: “S’obre una nova oportunitat, pensem que la majoria de persones han pogut votar per un canvi i com va dir Salvador Illa la seva voluntat és presentar-se a la investidura”. En segon lloc, es mostren “molt contents” perquè han tornat a guanyar les eleccions a Cerdanyola. “Després de 15 anys, el PSC torna a guanyar unes eleccions autonòmiques a Cerdanyola i perquè totes les darreres convocatòries electorals les ha guanyat el PSC. Hem guanyat les municipals, les d’Espanya, les de Catalunya i les europees”, indica González.

ERC: “Mantenim la segona posició a Cerdanyola en un context de baixa participació”

La segona força més votada a Cerdanyola és ERC amb 4.404 vots (18,56%). “En un context de baixa participació per la pandèmia mantenim la segona posició a Cerdanyola i el mateix percentatge que a les eleccions anteriors”, destaquen des de la formació. A nivell nacional els resultats són “molt bons”, asseguren. “Esperem poder treballar per la República Catalana liderant un govern independentista i d’esquerres”.

Junts: “Per primera vegada, tenim una majoria independentista al Parlament”

Junts per Catalunya ha obtingut 2.935 vots (12,37%). La seva coordinadora municipal, Àngels Guimerà, valora molt positivament els resultats que han obtingut en aquestes eleccions. “Cal tenir en compte que som una nova força política, sense drets electorals, amb totes les dificultats que això implica, i els resultats que hem obtingut han estat tot un èxit, malgrat la fragmentació del vot. La ciutadania ha tornat a donar un missatge clar i, per primera vegada, tenim una majoria independentista al Parlament”, afirma. “Esperem és que es configuri un govern independentista, fort i més cohesionat que el del passat mandat. Confiem que no es desaprofitarà aquesta nova oportunitat que ens mostra el camí per avançar cap a la república catalana i implementar el mandat de l’1 d’octubre”, destaca. A nivell local, no els sorprèn la victòria socialista perquè Cerdanyola és un espai que sempre els ha estat favorable, però mantenir-se com a tercera força els dona “una empenta i energia per seguir treballant i augmentant la nostra presència a la ciutat”.

En Comú Podem: “Cerdanyola és una ciutat d’esquerres i els resultats ho avalen. Seguirem treballant amb la mateixa il·lusió i esperança”

En Comú Podem ha obtingut 2.264 vots (9,54%). “Hem de felicitar al PSC, és el guanyador indiscutible a la nostra ciutat. I la nostra formació, malgrat l’alta abstenció, aconsegueix un resultat molt similar al de les últimes eleccions en percentatge. Ja sabem que Cerdanyola és una ciutat d’esquerres i els resultats ho avalen. Seguirem treballant amb la mateixa il•lusió i esperança, perquè aquests resultats es transformin en polítiques actives en benefici dels veïns i veïnes de Cerdanyola”, asseguren. Pel que fa al resultats generals a Catalunya, des d’En Comú Podem destaquen que es mantenen els 8 escons: “En el context actual, creiem que quedar-se amb els mateixos escons no es pot qualificar de fracàs o derrota, sempre s’espera créixer en escons, es treballa per poder implementar el programa i per això es necessita quants més escons millor”. El que sí que es pot qualificar de derrota de tota l’esquerra en general és, segons la formació, la irrupció de la ultra dreta al Parlament. “En un Parlament clarament d’esquerres hauríem de treballar per arribar a tenir un govern d’esquerres, perquè la gent vol un canvi i necessita que es posi fil a l’agulla per resoldre els problemes”.

VOX, cinquena força més votada a la ciutat i supera Ciutadans, que pateix una davallada de 21,98 punts respecte al 2017

Vox ha obtingut 1.871 vots (7,89%), superant a Ciutadans, que amb 1.771 vots (7,46%) pateix una davallada de 21,98 punts respecte al 2017. “Són uns molt mals resultats que reflecteixen un augment de la desafecció política i un augment del radicalisme que ens preocupa”, apunten des de la formació: “Toca fer autocrítica i analitzar els errors que ens han portat a aquesta situació“. En la seva breu valoració, CS vol “donar les gràcies a tots els apoderats, vocals, presidents i treballadors públics que han fet possible aquestes eleccions”.

Cup-Guanyem: “L’aposta decidida de la CUP i Guanyem Catalunya per la construcció d’una Unitat Popular àmplia ha tingut èxit i des de Guanyem Cerdanyola continuarem treballant per la construcció d’aquest espai”

La CUP-Guanyem ha aconseguit 1.445 vots (6,09%). L’exalcalde de Cerdanyola,Carles Escolà, s’ha quedat a les portes d’entrar al Parlament. “Els resultats ens demostren que l’aposta decidida de la CUP i Guanyem Catalunya per la construcció d’una Unitat Popular àmplia ha tingut èxit i des de Guanyem Cerdanyola continuarem treballant per la construcció d’aquest espai”, assegura la formació. Pel que fa als resultats generals, destaca que “l’independentisme supera per primera vegada el llindar del 50% dels vots i que l’hegemonia dels partits independentistes continua virant cap a l’esquerra”. També lamenten i volen denunciar “l’entrada al Parlament de Catalunya del feixisme” i emplacen tota la societat “a continuar lluitant contra aquesta xacra, tant a les institucions, com als carrers”. Des de Guanyem Cerdanyola, continuaran apostant per una “estratègia d’Unitat Popular àmplia” i emplacen tots els partits independentistes i sobiranistes “a una trobada per tal de traçar una estratègia compartida que avanci socialment i nacional basada en el pla de xoc social, l’autodeterminació i l’amnistia”.

PP: “Els resultats han tornat a ser un desastre com al desembre del 2017”

Finalment, el PP aconseguia 993 vots (4,19%) “El Partit Popular s’havia posat dos objectius: créixer en nombre de diputats i aconseguir grup parlamentari. Cap dels dos s’ha aconseguit i, en conseqüència, els resultats han tornat a ser un desastre com al desembre de 2017”, valora el poratveu municipal del PP, Manuel Buenaño. “Ens preocupa molt el resultat, ja que en aquestes eleccions l’independentisme ha guanyat en nombre de diputats i en nombre de vots”, assegura. A nivell local, “el resultat també és dolent i molt semblant a el de les últimes eleccions autonòmiques“, apuntava Buenaño

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?